Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ, πώς πήγε από 4% στο 16% στο 30%?

Το ΣΥΡΙΖΑ πήρε το εκλογικό του ποσοστό από 2 ομάδες:
1) τους αριστερούς διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι δεν είχαν κάτι άλλο να ψηφίσουν για να δείξουν την αντίθεση τους στην λιτότητα η οποία μοιράστηκε επί δικαίων και λιγότερο επί αδίκων.
2) τους βολεμένους κομματικούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που σταμάτησαν να βλέπουν μέλλον στην μασαμπούκα τους. Απόδειξη αυτού του γεγονότος ότι μεγάλο μέρος του ...


κομματικού & συνδικαλιστικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα οι κομματικοί του Ακη Τσοχατζόπουλου μετακινήθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές, και το οργάνωσαν κομματικά προετοιμάζοντας το για την επέλαση από το 4% στο 16%. (Οι συγκεκριμένοι Τσοχατζοπουλικοί ήταν επαγγελματίες της πολιτικής απάτης και της διαφθοράς!)

Έτσι προβλέπω ότι :
- Οι πρώτοι θα καταλάβουν το λάθος τους, μόλις συνειδητοποιήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το νέο ΠΑΣΟΚ.
- Οι δεύτεροι προσβλέποντας στην συνέχιση της “κοινωνικής πολιτικής” του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στο να συνεχίσει το πανηγύρι εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων και ξένων δανειστών, και με σύνθημα το νέο “Λεφτά υπάρχουν” του Τσίπρα (έστω και δραχμές) θα επιχειρήσουν την συνέχιση της εξουσίας τους πάνω στον Ελληνικό Λαό.

Όσο λοιπόν οι πρώτοι θα καταλαβαίνουν το λάθος τους και θα ψάχνουν να βρουν άλλα σχήματα που δεν είναι δεμένα με το κομματοκρατικό παρελθόν, τόσο περισσότεροι από τους δεύτερους (προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ εξίσου) θα συρρέουν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεσοδιάστημα μην σας κάνει εντύπωση το ΣΥΡΙΖΑ να φθάσει και στο 35%.

Μακροπρόθεσμα αυτό δεν είναι κακό. Οι δυνάμεις του κακού θα βρουν όνομα και θα καθαρίσουν τα υπόλοιπα κόμματα από τους πιο απαιτητικούς πελάτες τους που δεν τα άφηναν να κάνουν τίποτα τόσα χρόνια για να μην θιγούν τα συμφέροντα τους.

Μέχρι τότε θα επιβιώσει όμως η χώρα?

Δεν υπάρχουν σχόλια :