Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Νέα Μικρασιατική Καταστροφή. Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα μπει η Τουρκία στη θέση της!

Μια προκλητική άποψη αναφορικά με το μέλλον της Ελλάδας εντός ή εκτός ευρώ διατυπώνει αρθρογράφος της Wall Street Journal, ο οποίος στηρίζει την...ένταξη της Τουρκίας στην ευρωζώνη!
Σε άρθρο του, ο Κιμ Χτζελμγκάρντ προτείνει την ...


είσοδο της Τουρκίας στην ευρωζώνη σε περίπτωση που η Ελλάδα κληθεί να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, σημειώνοντας ότι «στα χαρτιά... τουλάχιστον μοιάζει να είναι μία ελκυστική ιδέα».
Η Ευρώπη, όπως λέει, χρειάζεται ανάπτυξη και όχι μόνο λιτότητα. «Και όπως όλοι ξέρουμε, η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τον παράγοντα ανάπτυξη, σε αντίθεση με την Τουρκία που διαθέτει αρκετή», σχολιάζει πικρόχολα προσθέτοντας πως η γειτονική μας χώρα είχε ανάπτυξη 11% το 2011.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Τουρκία ως μια ισχυρή μουσουλμανική δύναμη να τρομάζει τους ξενοφοβικούς πληθυσμούς σε Βερολίνο και Παρίσι, αλλά ίσως να χρειαστεί να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.
«Καθώς σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής, ίσως να χρειαστεί να ρίξουν ένα... βλέμμα στην Τουρκία», καταλήγει ο Χτζελμγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :