Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Κώστα Καραμανλή, μην ξεφτιλίζεσαι άλλο...» - Ανοικτή Επιστολή στον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Κώστα Καραμανλή, πρώην Πρωθυπουργέ της Ελλάδος και πρώην Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,
Ανήκουμε σε κείνους που σε ...


στήριξαν όσο λίγοι στα χρόνια της κυβερνητικής σου θητείας, ελπίζοντας ότι θα εφαρμόσεις την περίφημη εκείνη προεκλογική σου εξαγγελία για την «Επανίδρυση του Κράτους». Ότι με την ισχυρή εντολή που σου είχε δώσει ο Κυρίαρχος Λαός το 2004 θα προχωρούσες άμεσα και δυναμικά στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα είχαν αποτρέψει το σημερινό οικονομικό κατάντημα της πατρίδας μας.

Ναι, δεν δημιούργησες εσύ τα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ήταν η κάκιστη, η άθλια και σκανδαλώδης κληρονομιά της πράσινης 20ετίας και του ανδρεοπαπανδρεϊσμού. Όμως δεν είσαι λιγότερο υπεύθυνος από κείνους. 
Γιατί -ενώ γνώριζες, ενώ για να κερδίσεις την εξουσία τα είχες καταγγείλει- δεν έκανες απολύτως τίποτε για να τα διορθώσεις και να βάλεις ένα τέλος στον οικονομικό κατήφορο της χώρας μας. 
Στάθηκες τελικά ανάξιος, λίγος και λειψός έναντι της ισχυρής εντολής που σου δώσαμε το 2004, αλλά -παρά τις επιφυλάξεις- και το 2007. Με δική σου προσωπική και αποκλειστική ευθύνη. 
Γιατί κάποιοι άλλοι σε προειδοποιούσαν για τον επερχόμενο όλεθρο και συ κοίταζες τις δημοσκοπήσεις και ανέβαλλες εγκληματικά τις αναγκαίες αποφάσεις.

Πρώτος απ’ όλους σε είχε προειδοποιήσει και συμβουλέψει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή που πάτησες το πόδι σου στου Μαξίμου. «Σου είχε κάνει τη ζωή δύσκολη» στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις σας, όπως και ο ίδιος δημοσίως αποκάλυψε πολύ μετά τη δεινή ήττα του 2009. 
Σε καλούσε να αφήσεις τις αστειότητες της «ήπιας προσαρμογής», και να προχωρήσεις επιθετικά στην εξυγίανση του μεγάλου και σπάταλου Κράτους, στις αποκρατικοποιήσεις, στις αλλαγές. 
Και εσύ σφύριζες αδιάφορα, ακούγοντας τους Ρουσόπουλους και τους Αγγέληδες που είχες περιμαζώξει και ποιος ξέρει ποιους άλλους ανόητους σφουγγοκωλάριους.

Αργότερα τα ίδια σου έλεγε και ο Αλογοσκούφης. Αλλά και κείνον τον έγραψες κανονικότατα, μέχρι που αναγκάστηκες να τον αποπέμψεις από την Κυβέρνηση τον τελευταίο τραγικό χρόνο της εξουσίας σου. Γιατί σε είχε προειδοποιήσει, ότι δεν επρόκειτο να γίνει συνένοχος στο έγκλημά σου.

Τον τελευταίο αυτό δραματικό και ολέθριο χρόνο της διακυβέρνησής σου έκανες και άλλα εγκληματικά λάθη. Έβαλες στην Κυβέρνησή σου τον Αποστάτη και Προδότη Σαμαρά, σε πείσμα της ιστορικής μνήμης και αλήθειας αλλά και των συναισθημάτων μεγάλης μερίδας της βάσης του κόμματός σου. 
Και του έδωσες ως «δωράκι» το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε χωρίς κόστος και φθορά να μπορεί να μοιράζει «επιχορηγήσεις» και άλλες «μίζες» δεξιά κι αριστερά, προετοιμάζοντας την ανόσια επέλασή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 
Συνέπεια αυτής της αλόγιστης και ιδιοτελούς πολιτικής ήταν να παραδώσει τον Οκτώβριο του 2009 χρέος 163 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αποκάλυψε με στοιχεία ο διάδοχος (και ξάδελφός του) Παύλος Γερουλάνος.

Αργότερα, όταν υπό το βάρος της πρωτόγνωρης για την Παράταξη ήττας της 4ης Οκτωβρίου 2009, παραιτήθηκες άρον-άρον από την ηγεσία του κόμματος, μεθόδευσες την μέσω συνομωσιών και κατάφωρων παραβιάσεων του Καταστατικού εκλογή του Προδότη ως νέου προέδρου. 
Και τούτο είναι ίσως η κορωνίδα των εγκλημάτων σου κατά του τόπου και της Παράταξης. Γιατί βλέπεις το κατάντημα και των δύο, κάτω από τις συνέπειες δικών σου επιλογών, πράξεων και παραλείψεων.

Κώστα Καραμανλή, πρώην Πρωθυπουργέ της Ελλάδος και πρώην Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,

Εδώ και δυόμισι χρόνια σιωπάς. Σιωπάς την ώρα που ο Λαός και η Πατρίδα ζητούν απαντήσεις και εξηγήσεις για τα όσα έκανες ή δεν έκανες, αφήνοντας την Ελλάδα να φτάσει στην έκρηξη χρέους και ελλειμμάτων και συνεπώς στην αδυναμία δανεισμού που μας οδήγησε αναπόφευκτα στα μνημόνια, τις τρόικες και τα ΔΝΤ. 
Το γεγονός ότι σε διαδέχτηκε ένας εξίσου ανίκανος, ο Γιωργάκης Παπανδρέου, που επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την κατάσταση, δεν απαλλάσσει εσένα από τις ευθύνες σου. Όπως και οι δικές σου ευθύνες δεν απαλλάσσουν την 20ετία ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε πρωταρχικώς τα προβλήματα. Όλοι μαζί μάς φέρατε ως εδώ. 
Ένας, μοναχά Ένας, προσπάθησε να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων και αυτόν τον γκρέμισαν από την εξουσία τα κατοπινά φιλαράκια σου, στους οποίους παρέδωσες το κόμμα το Νοέμβρη του 2009. Και αυτός ο Ένας είναι που συγκρίνεται και αναμετράται μαζί σας και σας βγάζει όλους πολύ μικρούς και ασήμαντους και τιποτένιους.

Εδώ και δυόμισι χρόνια σιωπάς. Και καταφρονείς έναν ολόκληρο Λαό που θέλει να μάθει από πρώτο χέρι γιατί ατίμασες την εντολή του, γιατί δεν έκαμες ούτε το ένα τοις χιλίοις από όσα είχες υποσχεθεί το 2004. Αυτό στο χωριό μου το λέμε «γαϊδουριά». 
Στη δική σου περίπτωση είναι και κάτι ακόμη: θράσος. Γιατί ένας εγκληματίας πρέπει να έχει πολύ θράσος για να μην απολογείται στους κατηγόρους του. Για να μην λογοδοτεί στον Λαό, από τον οποίο πήρε την εντολή και τον οποίο πρόδωσε με τον βίο και την πολιτεία του.

Εδώ και δυόμισι χρόνια σιωπάς. Και βρήκες να μιλήσεις σήμερα... Και να πεις τι; Ότι «κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα...». Αλήθεια, εσύ μιλάς για διαρθρωτικές αλλαγές; Εσύ που σε ευνοϊκότατες διεθνείς και εγχώριες οικονομικές συνθήκες δεν έκανες ούτε μία σοβαρή μεταρρύθμιση; Και ποιους διδάσκεις τώρα, Κώστα Καραμανλή; Ποιους παραινείς; 
Τους πολίτες, που υφίστανται τις συνέπειες της δικής σου αδράνειας και αδιαφορίας; Και απευθύνεσαι στους πολίτες για να τους πεις τι; Ότι «αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας»; Ή ότι «όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος»; Δεν ντρέπεσαι επιτέλους, Κώστα Καραμανλή; 
Αντί για απολογία κάνεις προτροπές και παραινέσεις; Αντί για συγγνώμη, ζητάς από το Λαό να ψηφίσει τον Προδότη Σαμαρά; Με ποια επιχειρήματα, αλήθεια, στηρίζεις τον ισχυρισμό σου ότι ο Σαμαράς είναι η μόνη «ελπίδα» για την ανόρθωση της χώρας; Με βάση, μήπως, τα πεπραγμένα του; 
Γιατί αυτά μας λένε, ότι ο νέος σου «έρωτας», ο Αρχιαποστάτης Σαμαράς, είναι εκείνος που υπακούοντας σε άνομα οικονομικά και όχι μόνο συμφέροντα ανέτρεψε την Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 
Την μόνη Κυβέρνηση και τον μόνο Πρωθυπουργό που αποτόλμησε όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες σήμερα είναι το ποθούμενο, αλλά σε πολύ χειρότερες και αιματηρές συνθήκες! 
Ο Σαμαράς είναι το υποκείμενο που έβαλε τέρμα στην οικονομική εξυγίανση της πατρίδας μας το 1993 και άνοιξε διάπλατα τις θύρες για την 11ετή νέα λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 
Ο Σαμαράς «είναι αυτός που ανέτρεψε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και επανέφερε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. 
Είναι αυτός που διατήρησε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου τον περασμένο Μάρτιο, κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας...» όπως επίσημα κατήγγειλε η Νέα Δημοκρατία το 1996, όταν και συ, Κώστα Καραμανλή, ήσουν βουλευτής της και συνυπέγραφες αυτές τις τοποθετήσεις.

Κώστα Καραμανλή, πρώην Πρωθυπουργέ της Ελλάδος και πρώην Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,

Κανείς τελικώς δεν μπορεί να σε αναγκάσει ούτε να μιλήσεις, ούτε να απολογηθείς, ούτε να εξηγηθείς. Άλλωστε για σένα θα μιλήσει ο αδέκαστος αφηγητής της Ιστορίας. Αυτός που ούτε πλανάται, ούτε εξαπατάται, ούτε δωροδοκείται.

Μια παράκληση μόνο θα σου κάνουμε, Κώστα Καραμανλή. Στο όνομα εκείνων των αγώνων που κάποτε είχαμε δώσει και μαζί και για σένα. Μην ξεφτιλίζεσαι άλλο. Μην εκτίθεσαι άλλο. Συνέχισε καλύτερα στη βολική και ράθυμη σιωπή σου. Γιατί, όταν αποφάσισες να μιλήσεις μετά από δυόμισι χρόνια, έκανες το Πανελλήνιο να γελάσει, αλλά και να κλάψει πικρά.

Κρίμα, Κώστα Καραμανλή. Μην ξεφτιλίζεις άλλο το όνομα του Μεγάλου θείου σου και Ιδρυτού της Παράταξης. Στάθηκες ανήμπορος να το βαστάξεις, τουλάχιστον μην το διασύρεις...

Με πόνο ψυχής,

Ένας πληγωμένος πρώην ψηφοφόρος σου

Δεν υπάρχουν σχόλια :