Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Πρόκληση στην Επιβίωση

Η Έλενα Κτιστάκη είνα υποψήφια με την
Δημοκρατική Συμμαχία στο Ηράκλειο
της Έλενας Κτιστάκη
To 2012 προβλέπεται σαν την πιο κρίσιμη χρονιά για την ευρωπαϊκή οικονομία. Θα εξαρτηθεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ καθώς και η επιβίωση της Ελληνικής αγοράς.
Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις δείχνουν πως ...



θα συνεχιστεί η υπερφορολόγηση σε όλα τα επίπεδα.
Υπάρχουν άραγε επιχειρήσεις, ιδέες, που θα μπορούσαν να αντέξουν, να επιβιώσουν στην κρίση?
Η κρίση λένε δημιουργεί ευκαιρίες, εμπνέει νέες ιδέες στους ανθρώπους, στις χώρες, στις οικονομίες.
Είναι έτσι , ή συμβαίνει το αντίθετο.
Μήπως φέρνει την φτώχεια την ανέχεια, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, δημιουργεί τις “εταιρείες τοκογλύφων”, τα παράνομα ενεχυροδανειστήρια, δημιουργεί απατεώνες και κατ’ επέκταση μεγαλύτερη διαφθορά? Η και τα δύο μαζί.
Κοινός σκοπός όλων η επιβίωση!
Όσοι όμως μπορούν να γεννήσουν, να υλοποιήσουν , βιώσιμες νέες ιδέες , οι οποίες είναι ικανές να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας τότε η εξέλιξη θα είναι σίγουρη.
Η Ρωσία βγήκε από την κρίση γιατί εκμεταλλεύτηκε τα ενεργειακά της αποθέματα.
Η Ελλάδα σαν χώρα, μπορεί να βγει από την κρίση αν εκμεταλλευτεί την αιολική και ηλιακή ενέργεια καθώς και τα ενεργειακά της αποθέματα. Και φυσικά όλα τα πλεονεκτήματα που έχει έναντι άλλων χωρών και που αυτά είναι ο ήλιος, η θάλασσα, ο πολιτισμός και το φυσικό περιβάλλον.
H ραγδαία εντυπωσιακή αύξηση της ανεργίας έχει κάνει αρκετά άτομα να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη στα χωριά τους, που με τις γνώσεις τους μπορούν να καταφέρουν να δημιουργήσουν ανταγωνιστικές επιχειρήσεις βασισμένες σε προϊόντα που προσφέρει η φύση.
Μα και αρκετά στελέχη του οικονομικού, εμπορικού κλάδου, αλλά και εξειδικευμένα σε άλλα επαγγέλματα αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν σε χώρες του εξωτερικού όπως η Αυστραλία που προτιμάται λόγω της απουσίας οικονομικής κρίσης.

Ο περιορισμός των εσόδων και η αύξηση κόστους της ζωής οδηγούν τους καταναλωτές σε οικονομικότερες λύσεις ψάχνοντας εκπτωτικά καταστήματα, εκπτωτικά κουπόνια, οι επιδιορθώσεις ρούχων και υποδημάτων είναι σε ανοδική πορεία, η οικονομία στις μετακινήσεις κάνει μερικούς από αυτούς να στραφούν στα ποδήλατα στα σκούτερ.

Στροφή λοιπόν σε ένα άλλο τρόπο ζωής με νέα δεδομένα που επιφέρουν οι εξελίξεις των πολιτικών γεγονότων.

Η πρόκληση στην επιβίωση , μόλις άρχισε…

Της Ελένη Κτιστάκη (Εφημερίδα ΗΡΑΚΛΕΙΟ PRESS)
Η Έλενα Κτιστάκη είναι ελεύθερη επαγγελματίας. Αρθρογράφος σε πλήθος έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ηράκλειο 

Δεν υπάρχουν σχόλια :