Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με στελέχη του EFSF

Έθεσε εκ νέου την ανάγκη για ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ»
Τα γραφεία του EFSF, του προσωρινού ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού μηχανισμού στήριξης, επισκέφτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι η πρώτη φορά που ...


πολιτικός από την Ελλάδα επισκέπτεται τον EFSF και κάνει επαφές με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον Γενικό Γραμματέα και τον Διευθυντή Έρευνας και Θεσμικών Σχέσεων του μηχανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ενημέρωσε πλήρως για την πολιτική, την οικονομική και την κοινωνική κατάσταση στην χώρα δίνοντας έμφαση στα προβλήματα κοινωνικής συνοχής.

Συγκεκριμένα εξήγησε ότι με το επίδομα ανεργίας στα 350 ευρώ και ενοίκια ύψους 450 ευρώ πολλοί Έλληνες αντιμετωπίζουν πια προβλήματα επιβίωσης, ενώ παράλληλα επανέλαβε τις θέσεις της υπέρ της μείωσης της φορολογίας.

Επιπλέον, έθεσε εκ νέου την ανάγκη για ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ», επισημαίνοντας ότι πρέπει από το ταμείο αποκρατικοποιήσεων ένα ποσό να προοριστεί για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Από την πλευρά τους, οι αξιωματούχοι του EFSF έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ενδυνάμωση ακραίων απόψεων και αντιλήψεων.

Επίσης, εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι εξακολουθεί η Ελλάδα να μην αυξάνει, κατά την άποψή τους, ικανοποιητικά τους ρυθμούς απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Νωρίτερα, στο Λουξεμβούργο η Ντόρα Μπακογιάννη συζήτησε για 40 λεπτά με τον πρωθυπουργό της χώρας και πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον οποίο στη συνέχεια γευμάτισε για 2,5 ώρες.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν από κοινού και οι δύο τόνισαν ότι τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση σε μια πραγματικά αναπτυξιακή στρατηγική για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :