Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αποφασίζουν για 4% επιτόκιο αποπληρωμής των δανείων τους! Γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται στην ρύθμιση όλοι οι Έλληνες;

Την πάρτη τους κοιτάζουν για άλλη μια φορά οι "ζωοκλέφτες" του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Αφού ρυθμίζουν τα δάνειά τους σε νομοσχέδια, άσχετα με το αντικείμενο (επί τω προκειμένω σε εντελώς άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για «την κτηνοτροφία και τις ...


κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις») και χωρίς να συνυπολογίζουν την δεινή θέση που βρίσκονται από δανεισμός σχεδόν όλα τα νοικοκυριά και όλες οι επιχειρήσεις!
Στις προτεινόμενες ρυθμίσεις (από τους Μιχάλη Καρχιμάκη και Ανδρέα Λυκουρέντζο) περιλαμβάνεται η εξασφάλιση σταθερού χαμηλού επιτοκίου στο 4% για τα δάνεια που έχουν ήδη λάβει τα κόμματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο κείμενο που αρχικά είχε κατατεθεί υπήρχε και πρόβλεψη για διαγραφή των ανεξόφλητων τόκων, την οποία ωστόσο απέσυραν την τελευταία στιγμή τα δύο μεγάλα κόμματα, μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε.

«Κομπίνα» κάνουν και στις ετήσιες δόσεις. Η τροπολογία προβλέπει ότι για όσα κόμματα χρωστούν πάνω 20 εκ ευρώ, οι ετήσιες δόσεις να ανέρχονται στο 50% της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούνται, ενώ για τα κόμματα που χρωστούν κάτω από 20 εκ ευρώ (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία) το αντίστοιχο ποσοστό να ανέρχεται στο 20%. Σύμφωνα με την ρύθμιση, τα ποσά αυτά θα καταβάλλονται απευθείας από το ελληνικό Δημόσιο προς τις τράπεζες.

Από την πλευρά τους οι Τράπεζες που συμμετείχαν στο κόλπο δεν φαίνονται να εκπλήσσονται από την συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μοιάζει να τα έχουν μιλημένα και να έχουν προαποφασίσει την πορεία της αποπληρωμής των δανείων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :