Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο φάκελος με τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο, αγνοείται!

Έκπληκτοι ακούσαμε τον Υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη να δηλώνει στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών για τη ...


διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ότι ο φάκελος με τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο είναι χαμένος για δεκαετίες.
Απαντώντας στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη, οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επέμεναν πως η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και πως το θέμα παραμένει ανοικτό. 
Αναρωτιόμαστε από πού προκύπτει αυτή τους η βεβαιότητα, όταν κανείς για χρόνια δεν έψαχνε καν τα στοιχεία που κατέγραφαν τις υποχρεώσεις της Γερμανίας έναντι της χώρας μας.
Όπως ενημέρωσε τον κ. Αυγενάκη το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από κλοπές αρχαιοτήτων ήταν η Κρήτη, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Σάμος και η Θεσσαλία και πολλές ακόμη πόλεις και χωριά, αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός των κλοπιμαίων έχει επιστραφεί
Το θέμα δεν είναι απλώς οικονομικό, αλλά βαθιά ηθικό και κοινωνικό και πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, ανεξάρτητα από την δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. 
Ήδη έχουμε καθυστερήσει αρκετά και εκατομμύρια Έλληνες που υπέφεραν από τις θηριωδίες της ναζιστικής κατοχής, απαιτούν δικαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :