Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Χάος με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Τραγικές καθυστερήσεις στην έκδοση γνωματεύσεων από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας παραδέχεται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουνάνης, απαντώντας σε ...


Ερώτηση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη: «Το πλήθος των υποβληθέντων αιτημάτων, ο μεγάλος αριθμός εκκρεμουσών περιπτώσεων που υπήρχαν ήδη στις επιτροπές των ασφαλιστικών Ταμείων και πριν την δημιουργία του ΚΕΠΑ, η έλλειψη ιατρών του ειδικού σώματος καθώς και η ελλιπής κάλυψη των εξόδων μετακίνησής τους εκτός έδρας, δημιουργούν δυσλειτουργίες».
Ωστόσο αναπάντητο παραμένει το ερώτημα που έθεσε ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφορικά με το ποια μέτρα θα ληφθούν για την επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς το Υπ. Εργασίας δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένο να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα και περιορίζεται απλά σε αναφορά του έργου της Διεύθυνση Αναπηρίας της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία καταγράφει τα προβλήματα λειτουργίας του ΚΕΠΑ, καθώς και στις υποβληθείσες προτάσεις και τις σχετικές εισηγήσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που απλά θα ληφθούν υπ’ όψιν.
Τέλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ερώτησή του είχε αναφερθεί και στο γεγονός ότι η καθυστέρηση στη χορήγηση της γνωμάτευσης δημιουργεί τεράστια προβλήματα καθώς το συγκεκριμένο έγγραφο είναι απαραίτητο για διάφορες κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις για τα άτομα με αναπηρία όπως πχ απαλλαγή από το τέλος ακινήτων. Ωστόσο στην απάντηση του κ. Κουτρουμάνη δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :