Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Τα κόμματα της Αριστεράς απαντούν στο ακροδεξιό παραλήρημα Σαμαρά

Επίθεση κατά του πρόεδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά για τη σημερινή ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του εξαπέλυσαν τα κόμματα της αριστεράς, κατηγορώντας τον για ψεύδη, αντικομμουνισμό, εμφυλιοπολεμική τακτική, αλλά και ...


για εθνικισμό.

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «μπροστά στο φόβο του για το λαό, που η ΝΔ έχει τσακίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και την ΕΕ, ο Α. Σαμαράς επιδίδεται σε ψεύδη κατά του λαϊκού κινήματος, σε αισχρές συκοφαντίες και σε αντικομμουνισμό, για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να κρύψει τι τους επιφυλάσσει η πολιτική της ΝΔ και να τους υφαρπάξει την ψήφο». Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που έως τώρα ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρέπει να καταδικάσουν τα αστικά κόμματα και με την ψήφο τους, μέχρι να ανατρέψουν τη βάρβαρη πολιτική τους με τον αγώνα τους για τη λαϊκή εξουσία, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «στην προσπάθειά του να αποκρύψει τις βαριές ευθύνες για τις επιπτώσεις του δεύτερου μνημονίου που υποστήριξε μετά πάθους, ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται σε αρχιστράτηγο ενός αντιαριστερού μετώπου που θυμίζει μέρες του εμφυλίου». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως ο κ. Σαμαράς μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Βενιζέλο έχουν ήδη αποφασίσει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τον προσεχή Ιούνιο, που σε καμιά περίπτωση δεν θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη, όπως υποκριτικά υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς, αλλά σε κοινωνική χρεοκοπία και περαιτέρω ύφεση. Τελικά, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «η μόνη κουκούλα που βγήκε είναι αυτή του αντιμνημονιακού αγώνα για να αποκαλυφθεί το πρόσωπο του σκληρού, αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού».

Η ΔΗΜΑΡ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «ο κ. Σαμαράς πολιτεύεται με πανικό, δέσμιος των ιδεολογικών του αγκυλώσεων, ανασύρει σύμβολα του εθνικισμού και του υπερπατριωτισμού» και προσθέτει ότι προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις αντιφάσεις του και τις παλινωδίες του, επιτίθεται συλλήβδην στην αριστερά για να «ασκήσει κριτική. Ερμηνεύουμε τον πανικό του. Πριν 1,5 χρόνο, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καλούσε σε αντιμνημονιακό μέτωπο. Σήμερα ψηφίζει το 2ο μνημόνιο και καλεί σε αντιαριστερό μέτωπο», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :