Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας είναι η γραφειοκρατία

Γινόμαστε βαρετοί να τα λέμε και να τα ξαναλέμε αλλά είναι η αλήθεια! Εδώ δείχνει το ελληνικό κράτος το μίσος του κατά της ελεύθερης αγορά. 
Μια μικρή επιχείρηση (που είναι ο κορμός της ελληνικής οικονομίας) αντιμετωπίζεται πάντα καχύποπτα και ως κλέφτης των ...


δημοσίων υπαλλήλων. 
Η αντιπαράθεση έχει αποκτήσει σχεδόν προσωπικό χαρακτήρα! Μια μικρή επιχείρηση θεωρείται εμπόδιο στις αυξήσεις των μισθών στο δημόσιο γι΄αυτό θεωρείται εχθρός του ελληνικού λαού (δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων).
Κανένας δεν σκέφτεται όποιον θέλει να έρθει να επενδύσει στην χώρα μας. Η χαρτούρα και οι έλεγχοι αποτελούσαν πάντα ένα τεράστιο εμπόδιο για τις επενδύσεις. Δεν είναι μόνο οι νόμοι που υπάρχουν αλλά και η ίδια η νοοτροπία της κρατικής μηχανής που δεν θέλει να δουλέψει και αρνείται να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα.
Σε αυτή την άσχημη περίοδο ίσως το καλύτερο που θα έπρεπε να κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και το κράτος θα ήταν να μην μπερδεύονται στα πόδια της επιχειρηματικότητας. 
Κάθε εμπόδιο δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα. Κάθε πλήγμα στην επιχειρηματικότητα δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :