Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Οι Καραγκιοζήδες της Τηλεόρασης…

Γράφει Αναγνώστης
Συχνά εκπλήσσομαι με τις διάφορες κωλοτούμπες που κάνουν κάποιοι συνάδελφοι. Συχνότερα απορώ για τα ελατήρια που έχουν για να προβάλλουν προκλητικές θέσεις. (Αν και είναι συχνό φαινόμενο να λένε ...


κάτι χωρίς να το πιστεύουν).
Πάντα όμως υπάρχει χώρος στο κουρασμένο μας μυαλό για ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη και απορία. Άκουσα χθες, στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, μια παλιά γνωστή μου που κατέβαλε επίμονη και αγωνιώδη προσπάθεια να μας πείσει πως… η διοχέτευση χρήματος στο εξωτερικό από κάποιον βουλευτή… “δεν είναι δα και τίποτα σοβαρό”!!! 
Θεωρούσε, όπως έλεγε, ότι είναι “λογικό” αφού “ο καθένας θέλει να προστατεύσει τη περιουσία του όταν ακούει ότι η χώρα μπορεί να χρεωκοπήσει”.

Το αντικειμενικά προκλητικότερο, είναι ότι είπε πως η πράξη αυτή… “ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ”!!!!!!!!
Εκτός από τη προκλητική και απίστευτη ανοησία πως… ΔΕΝ αντίκειται του δημοσίου συμφέροντος όταν στεγνώνεις τη χώρα από ρευστό (για να ‘ρθεις μετά να κάνεις το αφεντικό στους πεινασμένους), πρόσθεσε και εκείνο το… “ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ”, εννοώντας προφανώς ότι, αντίθετα, η πράξη αυτή… ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ, πως δηλαδή είναι ΥΠΕΡ του δημοσίου συμφέροντος!!!

Είναι αινιγματική η συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων. Έχω δεί πράματα και θάματα στη ζωή μου. Όμως το ερώτημα παραμένει: Δεν υπάρχουν όρια σ’ αυτό που λέμε “τήρηση (έστω) των προσχημάτων”;

Η συνέχεια όμως ήταν εξίσου αποκαλυπτική: Για να αποπροσανατολίσει το κοινό είπε πως “ο θόρυβος οφείλεται σε προσπάθεια… αποπροσανατολισμού” (!) και κατόπιν μας… αποπροσανατόλισε λέγοντας: Αντί να μιλάμε για τον Πάγκαλο (εύκολος τρόπος να κερδίζεις συμπάθειες) που είπε πως ευχαρίστως δέχεται το περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας και κανείς δεν μιλάει γι αυτό (εδώ έπεσε ύφος συνωμοτικό), ασχολούμαστε με το βουλευτή”.

Δεν θα μιλήσω για το επαναλαμβανόμενο πιπίλισμα της καραμελίτσας που βασίζεται στο φασιστικής έμπνευσης ψαλλίδισμα της συνέντευξης Πάγκαλου προς γαλλικό ΜΜΕ -που κυκλοφορεί από ακροδεξιούς στο διαδίκτυο, για να δημιουργούνται εντυπώσεις- που δεν φαίνεται ότι μιλούσε για την ομοσπονδιοποίηση της Ελλάδας, αλλά επίσης δεν θα μιλήσω για την επιμονή της συγκεκριμένης συναδέλφου (λέω επιμονή γιατί το έχει ξανακάνει με ύφος… έντονης απορίας!!!) να παριστάνει ότι αγνοεί ότι η παραχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας μας έγινε όχι τώρα που μας ταΐζουν οι άλλοι, αλλά όταν υπογράψαμε γονυπετείς, με ρέον σίελον, την αίτηση εισόδου μας στην (τότε) ΕΟΚ και επικυρώθηκε όταν ασθμαίνοντες (με τον σίελον συνεχίζοντα την ελεύθερον ροήν του) ξεκοκκαλίζαμε τα “πακέτα στήριξης” και κάναμε BMW τις αγροτικές επιδοτήσεις, ή βιλάρες τα Leader! 
Δεν της λέει τίποτα π.χ. η υποχρέωση της Ελλάδας να σέβεται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο; Αυτό δεν είναι παράδοση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας στη κατεύθυνση του κοινού μέλλοντος της Ευρώπης;
Αναγκάζομαι και λέω αυτονόητα πράγματα, για να απαντήσω σε ανόητους που βουτάνε ένα μικρόφωνο και λένε πράγματα που θα ήταν απαράδεκτο να τα έλεγε ένας γιδοβοσκός στα πρόβατα του στη Βυζίτσα!

Θεωρώ ότι χειρότερη και πιο ανεύθυνη υπηρεσία προς το χειμαζόμενο λαό που του ‘χει έρθει κατραπακιά όση δεν του ‘ρθε ούτε το ’22 και το ’40, από το να του λες αυτές τις επικίνδυνες δημαγωγικές και ανεύθυνες βλακείες δεν υπάρχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια :