Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το μέτρο της εφεδρείας άγγιξε τα όρια του παραλόγου και του γελοίου. Λογικό! Ήταν μια πρόταση του Σαμαρά!

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, δεν δίστασε να παραδεχθεί σήμερα στη Βουλή, ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στον δημόσιο τομέα δεν ήταν αποτελεσματικό αγγίζοντας μάλιστα τα όρια του παραλόγου και του ...


γελοίου και ως εκ τούτου «η πολιτική αυτή έκλεισε τον κύκλο της».
«Δεν περιμέναμε τίποτα σπουδαίο από δημοσιονομική άποψη, ενώ από την άλλη κινδυνεύαμε κιόλας από την λειτουργική κατάρρευση τμημάτων του δημοσίου», λόγω της απώλειας αξιόμαχου τμήματος υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης.

«Δεν μπορεί να δοθεί παράταση χρονική στην εφαρμογή του μέτρου», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το αντίθετο θα αγγίξει «τα όρια του παράλογου και του γελοίου», με το να αποχωρούν από το Δημόσιο ικανοί και απαραίτητοι υπάλληλοι που πλησιάζουν στην σύνταξη, όταν σε άλλες χώρες συμβαίνει το αντίθετο. 
Έτσι αποσαφήνισε ότι δεν τίθεται θέμα συνέχισης του μέτρου, τονίζοντας ότι «η συζήτηση για την εργασιακή εφεδρεία έφτασε στο όριό της», προσθέτοντας ότι για την απόδοση του μέτρου «δεν έχει ευθύνη κάποιος, είτε υπουργός είτε γενικός γραμματέας υπουργείου», ενώ άσκησε εμμέσως κριτική στην ΝΔ, πρόταση της οποίας ήταν η εργασιακή εφεδρεία, η οποία υιοθετήθηκε καθώς δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική πρόταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω κάτω όλες οι προτάσεις της εφεδρείας δεν έχουν καμιά ρεαλιστική βάση πραγματοποίησης. Είναι έωλες και προβλέπεται ότι αντίστοιχη θα είναι η γελοιοποίησή τους!

1 σχόλιο :

Unknown είπε...

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα ο αριθμός των 10.000 υπαλλήλων που τέθηκαν σε εφεδρεία αντιστοιχεί σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που τέθηκαν σε προσυνταξιακή διαθεσιμότητα και σε όσους είχαν συνάψει συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των οποίων ο αριθμός δεν είναι ακόμα γνωστός.

«Συνολικά στη δεύτερη κατηγορία εργάζονται περίπου 54-55.000 άτομα αλλά υπάρχει εκκρεμότητα γιατί κάποιοι οργανισμοί λόγω ασυνέπειας ή για άλλες επιλογές, δεν έχουν στείλει ακόμη τις σχετικές λίστες», είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι σύντομα θα εφαρμοσθεί ο νόμος, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι «έχουν εξαιρέσει υπαλλήλους που έχουν τις προϋποθέσεις, αλλά ακόμη δεν τις έχουμε εξακριβώσει».