Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το λάθος του κ.Κουλούρη

Πολλά γράφτηκαν για την συμπεριφορά του κ.Κουλουρη. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία αρνητικά. Θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά; Θα μπορούσαν τα περισσότερα σχόλια να ήσαν θετικά; Πάρα πολύ εύκολα. Αντί να μπλέξει την κόρη του, να ...


πάει να ζητήσει συγνώμη την επόμενη ημέρα, να εκφράσει την λύπη του κλπ θα έπρεπε ευθύς εξ αρχής να ακολουθήσει μια περήφανη αντιιμπεριαλιστική συμπεριφορά: Θα έπρεπε δηλαδή αμέσως μετά την σύλληψή του να αναφωνήσει «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» και να χαρακτηρίσει το παράπτωμά του «πολιτικό». Και κάπου εκεί θα τέλειωνε η ιστορία.

Όπως ακριβώς τέλειωσε η ιστορία με τους δολοφόνους των τριών υπαλλήλων της Μαρφίν. Κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται ποιοί είναι και πότε, μα πότε θα αποκαλυφθούν. Διότι βλέπετε το έγκλημα τους ήταν «πολιτικό» -άρα δεν ήταν έγκλημα. Όπως «πολιτικές» ήσαν και οι δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, «πολιτικό» είναι το κάψιμο του κέντρου της Αθήνας και «πολιτικό» είναι και το πλιάτσικο των μαγαζιών. Αρκεί κανείς, ως νέος Χάρι Πότερ, να χρησιμοποιήσει αυτόν τον μαγικό επιθετικό προσδιορισμό –«πολιτικό» - και, δες, δια μαγείας εξαφανίζεται το Κακό.

Παρεμπιπτόντως δεν είναι μόνο ο «προοδευτικός» χώρος που χρησιμοποιεί αυτόν τον μαγικό επιθετικό προσδιορισμό για να αλλάζει την φύση των πραγμάτων. Ανάλογα παραδείγματα ισχύουν και για τον συμμετρικά αντίθετο χώρο. Έτσι ο διοικητής των SS και της Γκεστάπο Heinrich Himmler συνήθιζε να διαχωρίζει μεταξύ «πολιτικών κινήτρων» για την εξόντωση των Εβραίων και «εγωιστικών, σαδιστικών και σεξουαλικών κινήτρων». Τα πρώτα ήσαν αποδεκτά στην φιλοσοφία του Γ Ράιχ ,τα δεύτερα όχι.

Είναι εκπληκτικό ότι ο κ.Κουλουρης παρά την μακρά θητεία του στον «προοδευτικό» χώρο δεν έμαθε αυτή την βασική ορολογία. Διότι αν την είχε αφομοιώσει, τότε δεν θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα. Ούτε και φυσικά θα αντιμετώπιζε την γενική κατακραυγή. Αντίθετα αν χαρακτήριζε την «επίθεση» εναντίον του αστυνομικού ως «πολιτική πράξη» την οποία έκανε για να εκφράσει την αντίθεσή του στο «μνημόνιο», όλοι μας σήμερα θα τον καταχειροκροτούσαμε. Κάνω λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια :