Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Άνθρωπος της χρονιάς, ο .... Γιώργος Παπανδρέου

«Ανθρωπο της Χρονιάς» χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου το αυστριακό πολιτικο–οικονομικό περιοδικό «Προφίλ». Σε συνέντευξή του στο περιοδικό ο τ. πρωθυπουργός δηλώνει περήφανος για το κυβερνητικό του έργο και δεν αποκλείει μια επιστροφή του στο ...


Μέγαρο Μαξίμου καθώς «θα γνωστοποιήσει σύντομα τα σχέδιά του για το μέλλον». Επίσης επιρρίπτει ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την ελληνική κρίση λέγοντας πως «οι Ευρωπαίοι είναι συνυπεύθυνοι για το χρέος της χώρας. Η Ευρώπη θα έπρεπε να μας είχε προστατεύσει καλύτερα».
Την ίδια ώρα, πάντως, συνεχίζονται οι πιέσεις προς τον κ. Παπανδρέου, προκειμένου αυτός να αναλάβει πρωτοβουλίες για άμεση εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα.
Σε συνέντευξή του στη «Real News» ο Κώστας Σκανδαλίδης ζητά εκλογή νέου προέδρου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου χωρίς υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου και απορρίπτει τη διαρχία γιατί, όπως υποστηρίζει, «καλλιεργεί την πόλωση και τον φατριασμό». Τάσσεται, εξάλλου, υπέρ της άμεσης σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και έκτακτου συνεδρίου.
Αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση να είναι υποψήφιος, μέσα από συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ζητά από τον Γιώργο Παπανδρέου «καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις» τις οποίες να παρουσιάσει με «ακριβές χρονοδιάγραμμα» στο Πολιτικό Συμβούλιο την Τετάρτη. «Ο,τι δεν ανανεώνεται, πεθαίνει», λέει και υποστηρίζει ότι «μπορεί ορισμένοι να βολεύονται από το ροκάνισμα του χρόνου, αλλά αυτό μόνο μεγαλύτερη ζημιά προκαλεί στο Κίνημα, στο κόμμα μας και στη δημοκρατική παράταξη». Οσο για τη διαρχία, τη χαρακτηρίζει «σύμφωνο σιωπής πάνω σε συντρίμμια».

Δεν υπάρχουν σχόλια :