Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνες ηθοποιοί δίνουν φωνή σε ακτιβιστές από όλο τον κόσμο


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10/12), η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει ακτιβιστική εκδήλωση για την Ελευθερία της Έκφρασης, το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00, στο ΒιβλιοπωλείοIANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).
Οι ηθοποιοί, Βίκυ Βολιώτη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Στάνκογλου, καθώς και ο 

δημοσιογράφος,Μανώλης Κυπραίος*, θα διαβάσουν ιστορίες ανθρώπων από όλον τον κόσμο που βρίσκονται τη στιγμή αυτή αντιμέτωποι με την παραβίαση ενός από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα: της Ελευθερίας της Έκφρασης.
Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τί σημαίνει να είναι κανείς κρατούμενος συνείδησης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Βόρεια Κορέα ή να διώκεται επειδή αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών στη Ζιμπάμπουε.
Στη συνέχεια, θα γράψουμε το δικό μας γράμμα συμπαράστασης προς τους ανθρώπους αυτούς ή θα υπογράψουμε εκκλήσεις, για να ασκήσουμε πίεση στις κυβερνήσεις των χωρών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών τους.
Είσοδος ελεύθερη.
*Κατά τις διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2011, ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κυπραίος, ενόσω κάλυπτε τα γεγονότα, έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, την οποία εκτόξευσαν εναντίον του αστυνομικοί των ΜΑΤ. Η Διεθνής Αμνηστία πραγματοποιεί δράση, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να του αποδοθεί δικαιοσύνη. Μπες εδώ και απαίτησε από τις ελληνικές αρχές να αποδώσουν δικαιοσύνη στον Μανώλη Κυπραίο!
Μπες εδώ και δες το τηλεοπτικό σποτ της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ελευθερία της Έκφρασης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :