Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Περί Κυβερνητικού Καψή !

Θα ήταν ίσως καλύτερα να ξαναβλέπαμε τον λυσσαλέο πόλεμο που έκανε στον Παπανδρέου ο Καψής πριν ανακοινωθεί η συγκυβέρνηση. 
Λέτε να ξεσκίζονταν για το θεαθήναι; Μετά τον  διορισμό του καταλαβαίνουμε ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται! 
Κάποια στιγμή όλα έρχονται στο φως και … διορίζονται!
Εκτελούσε ήδη χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και 


τώρα θα το κάνει επίσημα.
Μόνο που τώρα; Πενηντάρισε το κυβερνητικό σχήμα του Παπαδήμου και πως θα κινείται ένα τόσο εκρηκτικό μίγμα; Όταν στην Ιταλία έκαμαν κυβέρνηση με 12 τεχνοκράτες για γρήγορες λύσεις και αποφάσεις, εδώ αισθανόμαστε και πάλι ότι μας την έφεραν τα μεγάλα κόμματα.
Η επιτυχία βέβαια ανήκει στον ΔΟΛ. έχωσαν τουλάχιστον τέσσερα πρώην στελέχη τους (too much!) σε μια κυβέρνηση ολίγων μηνών που μάλλον θα συνεχίσει να κυβερνά. Διαφορετικά δεν θα ήταν επιτυχημένοι οι διορισμοί. Λες και ο Λαμπράκης τώρα δικαιώνεται. Ενδεχομένως αυτό να είναι άλλο ένα σημείο που καταδεικνύει τις οικονομικές δυσκολίες του συγκροτήματος. 
Εάν πήγαιναν καλά θα προτιμούσαν να κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο. Όπως έκαναν πάντα. Για να θέλουν να εκπροσωπούνται δι’ αντιπροσώπων πάει να πει ότι δεν πάνε καλά. Τραβάνε ζόρια αντίστοιχα με της Μάνιας στην Ελευθεροτυπία.

Παρατήρηση: αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Καψής θεωρήθηκε από τον Σταύρο Ψυχάρη αποτυχημένος και τον εκδίωξε από κάθε πόστο διαχείρισης που του έδωσε στον Οργανισμό Λαμπράκη. Αφού έγινε παντού πρώην και ήταν δευτεράντζα, τον προβίβασαν σε θέση κυβερνητική! Πως άραγε θα πετύχει σε ένα τόσο σημαντικό πόστο και σε μια τόσο δύσκολη καμπή για την χώρα; Ή μήπως του έδωσαν την θέση για άλλους λόγους που δεν βλέπουμε εμείς οι κοινοί θνητοί;

Δεν υπάρχουν σχόλια :