Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Κ. Μητσοτάκης εναντίον τρελο-Φαήλου


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο συνεργάτη του Α. Σαμαρά, Φ. Κρανιδιώτη ανέφερε ότι «είναι όψιμος στη Νέα Δημοκρατία και δεν έχει αγωνιστεί για αυτήν. Έχει αγωνιστεί έως τώρα για



τον Οτσαλάν και τον Αραφάτ, αλλά όχι για το κόμμα μας».

Σε σφοδρή κριτική στον Φαήλο Κρανιδιώτη, σύμβουλο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ. Μητσοτάκης, επεσήμανε ότι «είναι όψιμος στη Νέα Δημοκρατία και δεν έχει αγωνιστεί για αυτήν. Έχει αγωνιστεί έως τώρα για τον Οτσαλάν και τον Αραφάτ, αλλά όχι για το κόμμα μας».
Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές». Στη δε παρατήρηση ότι ο κ. Κρανιδώτης θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εκλογές, απάντησε ξερά: «Δεν το γνωρίζω».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την ιδεολογική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις τελευταίες διαγραφές, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι από θέση αρχής είναι κατά όλων των διαγραφών και συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με την άποψή του τα μεγάλα κόμματα εξουσίας μπορούν να συνθέτουν τις απόψεις.

Πάντως, συμπλήρωσε, «δεν πρέπει σε ένα κόμμα υποχρεωτικά να συμφωνούν όλοι με όλους. Πρέπει να γίνεται γόνιμος διάλογος και να μην θεωρείται κάθε αντίθετη άποψη ως υπονόμευση του εκάστοτε αρχηγού».

Επισήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές μόνον όταν είχε πραγματικά πολυσυλλεκτική στρατηγική και σημείωσε ότι κάνουν πολύ μεγάλο λάθος όσοι επιμένουν να βάζουν κάποιους στη γωνία και να υψώνουν τεχνητές διαχωριστικές γραμμές. Αυτό δεν αφορά στην ηγεσία αλλά όσους, όπως ο κ. Κρανιδώτης, πολώνουν τις καταστάσεις με τα όσα λένε και όσα γράφουν».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, ότι η ημερομηνία των εκλογών έχει καθοριστεί με πολιτική συμφωνία των κομμάτων και ότι η πιθανή επιστροφή στη δραχμή -όπως ζητούν κάποιοι που μεταμφιέζονται σε πατριώτες και επαναστάτες- θα ήταν η μεγαλύτερη εθνική καταστροφή μετά το 1922.

Δεν υπάρχουν σχόλια :