Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Και ο Μ. Βαρβιτσιώτης κατά τρελο-Φαήλου

Ακροδεξιές twilight ζώνες με outer limits κορώνες Φαήλου!
Σε κριτική των δηλώσεων Κρανιδιώτη για τους φιλελεύθερους που είναι «μειοψηφία στη ΝΔ» και «πρεσβεύουν την κοινωνική ανθρωποφαγία», προχώρησε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, τόνισε ότι δεν γνωρίζει τον Κρανιδιώτη ως στέλεχος του



κόμματος, προσθέτοντας ότι η ΝΔ είναι φιλελεύθερο κόμμα και προσέδωσε στις δηλώσεις Κρανιδιώτη ... παραληρηματικό χαρακτήρα.

Ακολουθεί το επίμαχο απόσπασμα:

«Θέλω να μου σχολιάσετε το νέο θέμα που έχει προκύψει εντός της παράταξης σας μετά τις δηλώσεις του κ. Κρανιδιώτη, στενού φίλου του Αντώνη Σαμαρά, περί νεοφιλελεύθερων στη Νέα Δημοκρατία που είναι μειοψηφία και που σύμφωνα με τον κ. Κρανιδιώτη «αποτελούν το πιο ακραίο, βάρβαρο και φασιστικό πράγμα γιατί πρεσβεύουν την κοινωνική ανθρωποφαγία»;

Να έχει κάνει τέτοια δήλωση ο κ. Κρανιδιώτης πραγματικά δεν ξέρω. Εγώ πάντως τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν τον γνωρίζω. Ξέρω ότι έβαλε μία φορά υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και δεν εξελέγη, μάζεψε 10-12 σταυρούς δεν θυμάμαι ακριβώς, κάτι τέτοιο.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν εκλέγονται δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν;

Όχι αλλά δεν εκφράζει παρά μόνο προσωπικές απόψεις.

Πάντως αυτή η δήλωση του Κρανιδιώτη έγινε εχθές στη ΝΕΤ μιας και δεν την γνωρίζετε έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις. Ο συνάδελφος κ. Μητσοτάκης είπε για τις δηλώσεις του κ. Κρανιδιώτη ότι διχάζουν τη ΝΔ.

Θέλω να είμαι μαζί σας πολύ ειλικρινής. Υπάρχουν τα θεσμικά όργανα, τα στελέχη της παράταξης, οι άνθρωποι που έχουν ένα συγκεκριμένο ρόλο και θέση είτε είναι κομματική είτε πολιτική, οι οποίοι εκφράζονται.
Και υπάρχουν και κάποιοι που σχολιάζουν την πολιτική πραγματικότητα. Τον κ. Κρανιδιώτη τον θυμάμαι ως υπερασπιστή διαφόρων κινημάτων και τον θυμάμαι και ως πολιτικό στέλεχος μίας κίνησης που δεν είχε κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, του κ. Χαραλαμπίδη νομίζω. Τώρα ο ίδιος περιφέρεται ως στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, αν αυτό αποτελεί πολιτική θέση, για μένα πάντως δεν αποτελεί πολιτική θέση.
Πάντως σε κανέναν αγώνα της ΝΔ δεν τον θυμάμαι ώστε να σχολιάζει τη Νέα Δημοκρατία η οποία πάντοτε υπήρξε ένα δημοκρατικό, φιλελεύθερο, ευρωπαϊκό και ανοικτό κόμμα, ένα κόμμα που έχει προχωρήσει πολύ μπροστά. Όποιος έχει διαβάσει την ιδρυτική της διακήρυξη, την οποία θεωρώ και μνημείο πολιτικού λόγου του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα καταλάβει ότι η Νέα Δημοκρατία έβαλε στόχους για την δημοκρατία, την ευημερία, με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και αυτούς τους στόχους τους υπηρετεί διαχρονικά με συνέπεια.

Υπάρχουν ποσοστά στη Νέα Δημοκρατία φιλελευθέρων ή νεοφιλελευθέρων τα οποία μπορούν να εντοπιστούν από τον έναν ή από τον άλλον?

Καταρχάς η Νέα Δημοκρατία είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα. Το να είσαι λίγο ή περισσότερο φιλελεύθερος δεν υπάρχει. Ή είσαι φιλελεύθερος ή δεν είσαι..

Εσείς κ. Βαρβιτσιώτη έχετε εντοπίσει καμία ομάδα εντός της Νέας Δημοκρατίας η οποία πράγματι να πρεσβεύει την κοινωνική ανθρωποφαγία έτσι όπως το αποτυπώνει ο κ. Κρανιδιώτης;

Σε δηλώσεις που έχουν και παραληρηματικό χαρακτήρα δεν μπορώ να σχολιάζω».

Δεν υπάρχουν σχόλια :