Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Δράση:Εκπλήσσει το …χιούμορ του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών

Εκπλήσσει το …χιούμορ του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών που δηλώνουν ευτυχείς με την κατά 50% πτώχευση της Ελλάδας.
Η Ελλάδα ως χώρα και οι Έλληνες φυσικά πρόσωπα και
επιχειρήσεις θα αγωνίζονται τα επόμενα 10-20 χρόνια να αποβάλλουν το στίγμα της αφερεγγυότητας. Η χρηματοδότηση της Ελλάδας, των τραπεζών και των επιχειρήσεων της θα δυσκολευτεί αφάνταστα.

Ο στόχος μείωσης του λόγου του δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ σε 120% το 2020 κάθε άλλο παρά διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους. Τη βιωσιμότητα του χρέους θα εξασφαλίσει η επίτευξη σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος. Για να γίνει αυτό απαιτείται η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών, η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και η μαζική πώληση ανενεργών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Τα πιο πάνω όμως, αν τα είχε κάνει η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θα χρειαζόταν να ζητήσουμε τη διαγραφή του 50% των υποχρεώσεων μας.

Ποιος λοιπόν θα τα κάνει; Η κυβέρνηση πρέπει να αντικατασταθεί με μια νέα κυβέρνηση που θα πρέπει να στηριχτεί από την παρούσα Βουλή και φυσικά, κατά κύριο λόγο, από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα αναλάβει να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Αν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί θα πρέπει αναγκαστικώς να οδηγηθεί η Ελλάδα σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :