Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Συμμαχία – Μπακογιάννη: Τα 5 σημεία σύγκλισης των αστικών κομμάτων που μπορούν να οδηγήσουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες στο «Ράδιο9 - 98.9», η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ανέπτυξε τα 5 σημεία που θα μπορούσαν να τεθούν ως βάση συνεννόησης από τα κοινοβουλευτικά κόμματα ώστε να 


οδηγηθούμε σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας:
  1. Παραμονή στην ευρωζώνη και διατήρηση του ευρώ ως εθνικού νομίσματος.
  2. Ισοσκελισμός του Ελληνικού Προϋπολογισμού 
  3. Προστασία των αδύναμων Ελλήνων πολιτών: «ένα ποσό από αυτό που διαθέτουμε, που είναι μικρό, θα πάει στις ονομαζόμενες "ουσιαστικές πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης"».
  4. Αξιοπιστία έναντι των Ευρωπαίων εταίρων.
  5. «Αυτό το βάρος, αυτής της πολιτικής, δεν μπορεί να το σηκώνει ένα κόμμα μόνο του. Θα πρέπει να το σηκώσουν άνθρωποι που είναι αποφασισμένοι να βάλουν το κεφάλι τους στο ντορβά και να έχουν ευρύτερη πολιτική στήριξη».

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ντόρα. Έτσι μόνο θα πάμε μπροστά

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο η Ντόρα. Μπορούν να τα βρούν τα μεγάλα κόμματα. Γιατί κάνουν τόσο μεγάλο κακο στηνν Πατρίδα;

Ανώνυμος είπε...

Να πάρουμε τη Ντόρα μας
να πάμε αλλού για ψώνια
γιατί το Αντωνάκι μας
μας γέμισε καψόνια

Ανώνυμος είπε...

«Ισχυρές δεσμεύσεις» για δομικές μεταρρυθμίσεις ανέλαβε η Ιταλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από τις μαραθώνιες συνομιλίες στις Βρυξέλλες. «Διαχειριστείτε τα οικονομικά σας, αλλά εάν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε» φαίνεται πως ήταν το μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει έκτακτη δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη έως τις 15 Νοεμβρίου. Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε ότι «τα φιλόδοξα σχέδια για την απελευθέρωση της οικονομίας θα πρέπει να εφαρμοστούν».