Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τα νέα της Αλεξάνδρας: Σωρεία ακυρώσεων στον τουρισμό λόγω των απεργιών

Γκρεμίζεται και το τελευταίο προπύργιο της ελληνικής οικονομίας που δεν είναι άλλο απ’ τον τουρισμό. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.
Ακυρώνονται ασταμάτητα οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου, τη στιγμή που η σεζόν τελειώνει.
Βασική αιτία των ακυρώσεων είναι τα προβλήματα στη μετακίνηση των τουριστών, που προκάλεσαν οι απεργίες κυρίως 


στον κλάδο των μεταφορών. Αρκετές ξένες εταιρείες θέτουν και ζήτημα ασφάλειας του προορισμού. Μάλιστα, έπειτα από τα εκτεταμένα επεισόδια, χθες, στο κέντρο της Αθήνας, οι τουριστικοί φορείς θα κληθούν να κάνουν νέο απολογισμό.
Το κυριότερο από όλο αυτό το μπάχαλο είναι η σοβαρότατη δυσφήμηση για τον ελληνικό τουρισμό που έχουν προκαλέσει οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις διεθνών πτήσεων εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων και των «λευκών» απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, όπως και οι απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ταξί. Ακυρώσεις και αλλαγές δρομολογίων κρουαζιερόπλοιων σημειώθηκαν από τις εταιρείες κρουαζιέρας εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών. Η απεργία των τελωνειακών προκαλεί, επίσης, ακυρώσεις, π. χ. στη Λέσβο από Τούρκους τουρίστες ή στη Χαλκιδική για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου από Σέρβους τουρίστες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα προβλήματα αφιξοαναχωρήσεων στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, που προχθές είχε κλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :