Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Μεγάλο νταβαντούρι έγινε τελικά με την επιστολή των τριών …

Το πρωτοσέλιδο του σημερινού "ΕΘΝΟΥΣ"
Πολύ μεγάλο θόρυβο ξεσήκωσε η επιστολή των 3 υπουργών του ΠΑΣΟΚ που αποτελούν και τους υποστηρικτές των μεταρρυθμίσεων. 
Για το περιεχόμενο της επιστολής είχε ενημερωθεί ο Παπανδρέου. Μέχρι και χειραγώγηση έγινε της επιστολής και διαφορετικές ερμηνείες δόθηκαν. 
Το «ΕΘΝΟΣ» βλέπει μανιφέστο που στοχεύει στην επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα δεν είναι 



απαραίτητα η διαδοχή Παπανδρέου. Αφορά και την εμπέδωση των μεταρρυθμίσεων:«ή θα τα κάνουμε όλα ή μας περιμένει συμφορά». 
 Η περισσότερο συνωμοτική εκδοχή δόθηκε από το συγκρότημα της δραχμής και της πτώχευσης. Την «ΑΥΡΙΑΝΗ» ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν ταχύτερη άνοδος στην εξουσία, του Αντώνη Σαμαρά, λόγω υπόγειων συμφωνιών με τη Συγγρού. Οπότε είναι μυωπική η δική της γωνία θέασης. 
Τέτοιου τύπου σενάρια κυκλοφόρησαν και σε όλα τα ελεγχόμενα από τη Νέα Δημοκρατία ιστολόγια.
 Η «ΑΥΡΙΑΝΗ» προσθέτει σε όλα αυτά ότι των τριών είναι και ο Βενιζέλος, ενώ κάποιοι άλλοι είδαν τον Ευάγγελο πίσω από την κίνηση. 
Η επιστολή γράφτηκε νομίζω από «θέση ισχύος». Οι υπουργοί ξέρουν πολύ καλά ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Είναι η «τελική λύση». 
Μιλάνε για το μέλλον, ενδιαφερόμενοι και για την ενδεχόμενη παρένθεση τύπου Σαμαρά. Οι επαναδιαπραγματεύσεις και οι υποσχέσεις Σαμαρά αποτελούν μια επικίνδυνη παρεμβολή. Χαμένο χρόνο. Ενδεχομένως λοιπόν αυτή η επιστολή να υπερβαίνει την μετά Παπανδρέου εποχή και να συμπεριλαμβάνει και την μετά Σαμαρά σύντομη εποχή, που θα αποτελεί μια θλιβερή και καταστροφική παρένθεση!
Αυριανισμός:Η εκδοχή του συγκροτήματος της δραχμής και της πτώχευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :