Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

30 χρόνια Φαγούρα και ΠΑΣΟΚ.

«Σήμερα συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από την ημέρα ανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981. Στα 21 χρόνια συνολικής διακυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι υπερήφανο ότι κατήργησε την αξιοκρατία, διόγκωσε το κομματικό κράτος και το δημόσιο τομέα, αποποινικοποίησε τον εξωτερικό δανεισμό, εκτινάσσοντας στα ύψη το δημόσιο χρέος. 
Υπενθυμίζεται ότι στην πάροδο τριών δεκαετιών, τρία χρόνια είχαμε 


κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα δύο εξ’ αυτών κατατέθηκε πλεονασματικός προϋπολογισμός.
Στην πορεία αυτή, το ΠΑΣΟΚ πέρασε από το ιστορικό σύνθημα «Τσοβόλα δώστα όλα», που αποτελεί επιτομή της εφαρμοσμένης δημοσιονομικής πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου, στον εξίσου προκλητικό λαϊκισμό του «Λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου.
Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ -και κανείς άλλος- ευθύνεται που οδήγησε την πατρίδα στον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας, στην καταρράκωση της αξιοπιστίας της χώρας, αλλά και της υπερηφάνειας μας, στη διεθνή επαιτεία, στη χλεύη των έχθρων, αλλά και στην περιφρόνηση των «φίλων». Την κατέστησε επικίνδυνο παράγοντα για την ευρωπαϊκή και τη διεθνή οικονομική και νομισματική σταθερότητα, σχεδόν ανεπιθύμητη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Διεθνή Κοινότητα.
Τώρα, πριν απ’ όλα, ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του οφείλουν να φύγουν το συντομότερο. Όφειλαν να το είχαν πράξει μόλις διαπίστωσαν ότι η κατάσταση τους υπερβαίνει. Όφειλαν να το κάνουν όταν πλέον γνώριζαν ότι το κόμμα δεν θέλει και η Κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση. Αυτό θα ήταν αυτό πολύ πιο έντιμο, πιο αξιοσέβαστο και εν τέλει πιο επωφελές και πιο χρήσιμο για τη χώρα.
Ως άμεση και επιτακτική προτεραιότητα παραμένει ο σχηματισμός Κυβέρνησης Έκτακτης Ανάγκης με ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση. Έστω και τώρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια, η βία και οι καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας είναι μονόδρομος και μόνο αυτή μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο».

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια :