Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Οι πιο ευχάριστες πόλεις του κόσμου

Στην ετήσια έρευνα που πραγματοποιεί το Economist Intelligence Unit, το Βανκούβερ, του Καναδά, συγκέντρωσε την «υψηλότερη βαθμολογία» (98%) εξαιτίας διάφορων παραμέτρων που αξιολογήθηκαν όπως η σταθερότητα, οι υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες, το περιβάλλον, η 


εκπαίδευση και η υποδομή. 
H Economist Intelligence Unit κατατάσσει τις πόλεις στη λίστα αφού προσμετρήσει τριάντα διαφορετικούς παράγοντες. Μεταξύ των αμερικανικών πόλεων, την υψηλότερη βαθμολογία συγκεντρώνει το Πίτσμπουργκ που κατατάσσεται στην 29η θέση, ενώ το Λος Αντζελες κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα του και να ανέβει τρεις θέσεις από την περυσινή κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 44η θέση, ενώ η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην 56η. 

Το Λονδίνο κέρδισε -και αυτό-μία θέση και βρίσκεται στην 53η, ενώ το Παρίσι στην 16η. Γενεύη και Οσάκα στην 18η. Το Τόκιο βρίσκεται επίσης στην 18η θέση. 
Το Χονγκ Κονγκ κατέκτησε την 31η θέση, ενώ το Πεκίνο καταποντίστηκε στην 72η. 

Τηn διόλου επίζηλη θέση του χειρότερου αστικού κέντρου στον κόσμο κατέχει για άλλη μία φορά η Χαράρε, πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, συγκεντρώνοντας 37,5% και κερδίζοντας τη μονομαχία με την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, που είναι η δεύτερη χειρότερη πόλη του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :