Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Μια ιδέα από την βιβλική καταστροφή που έπληξε την Αυστραλία - video

Toowoomba Flood
Οι επιπτώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Αυστραλία πλήττουν βαρύτατα την οικονομία της χώρας. Η τρίτη σε μέγεθος πόλη Μπρίσμπεϊν εγκαταλείπεται από χιλιάδες ανθρώπους ενώ ο αντίκτυπος από τις καταστροφές των σιτηρών είναι ήδη αισθητός στις διεθνείς αγορές καθώς η Αυστραλία είναι η τέταρτη εξαγωγική δύναμη σιτηρών σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Στην Αυστραλία, οι εξαγωγές πλήττονται λόγω της αναστολής της ............
.................
λειτουργίας πολλών ανθρακωρυχείων, καθώς ο άνθρακας αντιπροσωπεύει το 50% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής. Η αυξανόμενη ζήτηση και η αύξηση στις τιμές των προϊόντων τόσο σε είδη πρώτης ανάγκης, όσο και στον κατασκευαστικό τομέα αναμένεται να προκαλέσει πιέσεις στην οικονομία της χώρας. 
Η λειτουργία των λιμανιών, των αεροδρομίων και των σιδηροδρόμων έχει διακοπεί στις πληγείσες περιοχές ενώ οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει και το νόμισμα, με αποτέλεσμα το αυστραλιανό δολάριο να έχει σημαντική πτώση έναντι των ΗΠΑ. 
 Το αυστραλιανό δολάριο βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εβδομάδων με το φόβο ότι τα ανθρακωρυχεία του Κουίνσλαντ θα χρειαστούν πολλούς μήνες ώστε να επανέλθουν σε κανονική παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :