Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Tα κιλά των Χριστουγέννων

Τα γλυκά των γιορτών και τα λουκούλεια γεύματα των προηγούμενων ημερών σίγουρα πρόσθεσαν στον περισσότερο κόσμο από ένα έως τρία κιλά από τα οποία όλοι θέλουν να απαλλαγούν το συντομότερο δυνατό.
Οι κύριες μέθοδοι που προτείνονται ως αποτοξινωτικές από τους ειδικούς είναι η πρωτεϊνική δίαιτα, η μεσογειακή διατροφή πολύ χαμηλών θερμίδων και η αυστηρή φυτοφαγία.
Σύμφωνα με τον Σοφοκλή Χατζημωυσή γενικό γιατρό- διατροφολόγο η αυστηρά πρωτεϊνική διατροφή ενεργοποιεί το μεταβολισμό, βοηθάει να ..............
...................
 χαθούν γρήγορα τα κιλά τις πρώτες μέρες αλλά στη συνέχεια ανακτώνται πολύ εύκολα. Το ίδιο συμβαίνει και με την αυστηρή φυτοφαγία που βοηθά να χαθεί μόνο μυική μάζα και όχι λίπος, ενώ η μεσογειακή διατροφή πολύ χαμηλών θερμίδων έχει το μειονέκτημα ότι είναι εξαντλητική.

Σύμφωνα με τον κύριο Χατζημωυσή ο καλύτερος τρόπος για άμεσα αποτελέσματα που θα έχουν όμως διάρκεια είναι την πρώτη εβδομάδα μία πρωτεινική δίαιτα και στην συνέχεια εισαγωγή στη μεσογειακή διατροφή σε συνδυασμό πάντα με άσκηση και συχνά μικρά γεύματα που κινητοποιούν τον μεταβολισμό.

<< Η μεσογειακή διατροφή είναι μία διατροφή που μπορεί να ακολουθηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μας βοηθάει να χάσουμε βάρος και να νιώσουμε καλύτερα, εφόσον βέβαια έχει δοθεί από τον ειδικό κατά περίπτωση και έχοντας λάβει υπόψη το ιατρικό ιστορικό του ενδιαφερόμενου>>

Δεν υπάρχουν σχόλια :