Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

"Ελλάδα - Γαλλία συμμαχία" και στα χρέη;

«Όχι καλύτερη από την Ελλάδα – σε αξιοθρήνητη κατάσταση η γαλλική οικονομία», είναι ο τίτλος ανάλυσης της ελβετικής Neue Zürcher Zeitung: «Ο Νικολά Σαρκοζί δηλώνει μεν υπέρμαχος της πολιτικής της σταθερότητας, αλλά τα γεγονότα και οι αριθμοί, αλλά και τα μέτρα που έλαβε στο παρελθόν και η εμπειρία λένε άλλα. 
Τα τελευταία στοιχεία της Γαλλικής Στατιστικής Υπηρεσίας ήταν για την κυβέρνηση Σαρκοζί πραγματική ψυχρολουσία. Αντί της αναμενόμενης αύξησης του ΑΕΠ για το 2010 κατά 1,6% η αύξηση άγγιξε μόνον το 1,4%. Για το 2011 η γαλλική κυβέρνηση αναμένει ............
..................
αύξηση ύψους 2%, αλλά ο ΟΟΣΑ και σχεδόν όλοι οι οικονομολόγοι αναμένουν το πολύ 1,6%. 
Αυτό σημαίνει ότι τα φορολογικά έσοδα θα είναι επίσης λιγότερα από όσα αναμενόταν και ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα διογκώνεται. Εδώ έρχεται να προστεθεί και η αύξηση της ανεργίας που το Νοέμβριο ξεπέρασε το 9% και όπως φαίνεται θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο και τα επόμενα δύο χρόνια.» «Η Γαλλία δεν έχει ατζέντα μεταρρυθμίσεων παρά τις διακηρύξεις και τις ημιτελείς προσπάθειες Σαρκοζί. 
Ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί ούτε η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του φόρου κληρονομίας, η οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα μπορούσε να κλείσει ‘τρύπα’ δισεκατομμυρίων στα δημόσια ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :