Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Η Δημοκρατική Συμμαχία έβαλε στο παιχνίδι τους ανθρώπους του αύριο - Στοπ στα «στεγανά» και την ανακυκλωμένη «νομενκλατούρα»

Το 80% των μελών της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» που ανακοινώθηκε σήμερα, είναι νέα πρόσωπα στην πολιτική μας ζωή.
Άνθρωποι νέοι και «άφθαρτοι». Βάζουμε το «άφθαρτοι» εντός εισαγωγικών, γιατί στην εποχή μας «άφθαρτος» έφτασε να σημαίνει αυτόν που... δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του! Δηλαδή τον... «ουρανοκατέβατο», όπως προσπάθησαν να λανσάρουν, επί παραδείγματι, τον Βασίλη Κικίλια οι κύριοι της ΝΝΔ.
Άφθαρτοι εν προκειμένω σημαίνει ανθρώπους καταξιωμένους στον επαγγελματικό και προσωπικό τους βίο, με περγαμηνές και προσφορά στο κοινωνικό γίγνεσθαι που, όμως, μέχρι σήμερα ιδιώτευαν, αφού το παλαιό πολιτικό σύστημα ήταν «στεγανό» και μονοπωλούνταν από τα γνωστά «λαμόγια» του χθες...
Η Δημοκρατική Συμμαχία τους δίνει, για πρώτη φορά, την ευκαιρία της συμμετοχής και της προσφοράς σε ευρύτερο, πανεθνικό επίπεδο. Μέσω της υγιούς πολιτικής δραστηριότητας και του τεκμηριωμένου και ρεαλιστικού δημόσιου λόγου.
Είναι άνθρωποι «άγνωστοι» στο «τρίγωνο του Κολωνακίου», αλλά καταξιωμένοι στην Κοινωνία των Πολιτών.
Είναι τα πρόσωπα που εγγυώνται το παραγωγικό πέρασμα από το παλαιό και φθαρμένο στο καινούριο και ελπιδοφόρο.
Το υπόλοιπο 20% συγκροτείται από την αναγκαία εμπειρία, αφού τίποτε υγιές δεν μπορεί να προέλθει στην πολιτική από «παρθενογένεση»....
Και αυτοί, όμως, είναι καθαροί από το αρρωστημένο σύστημα του χθες, συνειδητοποιημένοι για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν εν όψει της πρωτόγνωρης Κρίσης και Ανατροπής που βιώνουμε ως λαός και ως χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :