Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ανόητες ιδέες που έκαμαν τους εμπνευστές τους πολύ πλούσιους (2)

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας σήμερα στις «ανόητες ιδέες» που είχαν σαν αποτέλεσμα να πλουτίσουν οι εμπνευστές τους. 
Θα δούμε το …. Pet rock. 
Θεωρήθηκε μια από τις πιο θορυβώδεις ανακοινώσεις στην ιστορία του toy marketing. Κυρίως για την σκοπιμότητα και τη χρησιμότητα ενός τέτοιου παιχνιδιού. Μιας πέτρας! 
Ποιός θέλει μια πέτρα; Να την κάνει τί; 
Και όμως Gary Dahl πουλώντας ένα «προϊόν» κόστους ενός σεντ, στην τιμή των 3.95 δολαρίων, έγινε πολύ γρήγορα βαθύπλουτος. Ο «θόρυβος» αρκούσε!
Θα μπορούσατε να πάρετε μια πέτρα για ...................
......................
ώρα ανάγκης ή για το ζωάκι σας. Για δικό σας παιχνίδι ή διακοσμητικό του σπιτιού σας. Για να την έχετε σαν κατοικίδιο αν θέλετε! Ούτε τρώει, ούτε πίνει. Απαιτεί ελάχιστη φροντίδα. Η ιδέα βέβαια ξεκίνησε σαν παιχνίδι για τα κατοικίδια. Ο ενθουσιασμός όμως για το συγκεκριμένο παιχνίδι κράτησε μερικούς μήνες.
Αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει. Μπορείτε να κάμετε πολλά με μια πέτρα και σίγουρα δεν βρίσκονται πέτρες μέσα στο σπίτι σας, κυρίως όταν τις χρειάζεστε. Γιατί να μην πάρετε μία; Η συσκευασία της πέτρας περιέχει και εγχειρίδιο χρήσης. Δεν είναι απαραίτητο να την χρησιμοποιήσετε όπου προτείνει ο «εφευρέτης»! Η ιδέα σήμερα εξελίσσεται και παίρνει και άλλες μορφές. Όπως π.χ. με διάφορες φράσεις επάνω ή ζωγραφιές. Σαν αυτή του Ομπάμα που παρουσιάζεται ως PET Barock. Από το Barack. Το πιάσατε το υπονοούμενο φαντάζομαι! Έξυπνο! Ο άνθρωπος έπαιξε με τη φράση "Hope is the rock of this nation" του Obama και βγάζει χρήμα! 9,99 δολλάρια πουλά το κομμάτι. Τζάμπα πράμα!
Συνεχίζεται ......

Δεν υπάρχουν σχόλια :