Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Καταγγέλλει αποστασία- Διαγράφει Αυγενάκη;

Ενορχηστρωμένο σχέδιο αποστασίας βουλευτών της ΝΔ από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι έτοιμος να καταγγείλει ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα, η καταγγελία αναμένεται να γίνει ταυτόχρονα με τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, η οποία από στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά θεωρείται θέμα ωρών.
Ο κ. Αυγενάκης, σε συνέντευξή του (ΝΕΤ 105,8, ακούστε εδώ) δήλωσε: "Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένας πολιτικός φορέας με ενδιαφέρουσες κεντρογενείς προτάσεις... Είναι βέβαιη ή σχεδόν βέβαιη η... είσοδός της στο κοινοβούλιο... Φέρνει κάτι το ρεαλιστικό που πιθανότατα πρέπει να απασχολήσει την ηγεσία της ΝΔ για να αναθεωρήσει κάποιες θέσεις και απόψεις..."
Η ερμηνεία της δήλωσης είναι ότι πέταξε το γάντι στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι έτοιμος να...
 το σηκώσει. Ενδεχομένως και να χρησιμοποιήθηκε σαν «λαγός» για να διαπιστωθούν τα όρια ανοχής της Ρηγίλλης.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι η Ντόρα Μπακογιάννη έχει εξυφάνει σχέδιο που προβλέπει διαδοχικές διαφοροποιήσεις των βουλευτών που ελέγχει, ώστε να δοθεί η εικόνα ότι η ΝΔ φυλλοροεί. Για τον λόγο αυτό είναι αποφασισμένος να τηρήσει σκληρή στάση έναντι όλων των «υπόπτων» οι οποίοι είναι γνωστοί στο επιτελείο της Ρηγίλλης.
Ταυτοχρόνως, ο Α. Σαμαράς, όπως λέει σε συνομιλητές του, δεν θεωρεί τυχαίο τον χρόνο κατά τον οποίο εκδηλώνονται οι κινήσεις Μπακογιάννη. «Γίνονται σε μια περίοδο κατά την οποία η ΝΔ ισχυροποιείται και ανεβαίνει, προκειμένου να ανακοπεί αυτή η δυναμική, ώστε να βοηθηθεί το ΠΑΣΟΚ» λέει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς έχει αποφασίσει από το απόγευμα την διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου. Γνωρίζει ότι ο Αυγενάκης θα συνεχίσει να μιλάει.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος βάζει βέτο στην διαγραφή Αυγενάκη. Ο εκπρόσωπος Τύπου θεωρεί ότι μπορούν να πέσουν οι τόνοι.
Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι - Λαζαρίδης και Μουρούτης- που θεωρούν ότι θα ήταν λάθος να παραμείνει ο Αυγενάκης στην Κ.Ο., γιατί η ανοχή θα μπορούσε να προκαλέσει ντόμινο διαφοροποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :