Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σε δημόσια διαβούλευση η κάρτα του πολίτη

Προτάσεις για την «κάρτα του πολίτη», μέσου για την απλοποίηση των συναλλαγών με το Δημόσιο σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, θα μπορούν να καταθέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι,  έως τις 12 Δεκεμβρίου. .................

..................Οι προτάσεις της κυβέρνησης έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο του υπουργείου και της "ανοιχτής διακυβέρνησης".

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, στην επιφάνεια της κάρτας θα αποτυπώνονται στοιχεία ταυτοποίησης του κατόχου της και η φωτογραφία του. Δεν θα έχει barcode, αλλά τσιπάκι, στο οποίο θα είναι αποθηκευμένα δεδομένα για την "ψηφιακή αυθεντικοποίηση" της ταυτότητας του κατόχου της.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, αναφέρει σε μήνυμά του ότι η κάρτα θα αποτελέσει βασικό όχημα για τη ταχύτατη μετάβαση στη "νέα μετά-ΚΕΠ εποχή" και στην "ψηφιακή δημόσια διοίκηση". Εκτιμά επίσης, ότι θα αποτελέσει κίνητρο για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Όσον αφορά, στις επιφυλάξεις που έχουν εκφραστεί από φορείς και πολίτες, υποστηρίζει ότι το υπουργείο είναι προσηλωμένο στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Οι προδιαγραφές ασφαλείας της κάρτας θα τεθούν σε διαβούλευση μαζί με το προσχέδιο νόμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :