Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΙΚΑ : Εξήγγειλε την πρόσληψη 1000 γιατρών μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου

Την πρόσληψη 1.000 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο ΙΚΑ μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου εξήγγειλε ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της στελέχωσης των ιατρικών υπηρεσιών. ..............

................Mιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σπυρόπουλος εξήγησε ότι το υπουργείο Εργασίας είχε εξαγγείλει την επαναπρόσληψη 1.000 γιατρών και οδοντιάτρων των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει αλλά δεν είχαν ανανεωθεί.

«Περίπου 1.000 εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στο 2010 με αποτέλεσμα οι ελλείψεις προσωπικού να ξεπερνούν το 40% των οργανικών θέσεων» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής, Νίκος Χατζόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι οι ελλείψεις αυτές έχουν  ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, που σήμερα καθυστερούν από 8 έως δέκα μήνες από την υποβολή των δικαιολογητικών.

«Η διοίκηση του ΙΚΑ κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού» τονίζει ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

«Εκτιμούμε ότι το 2011 το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί σε κάποιο βαθμό από την υλοποίηση 700 μετατάξεων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι μέσα στους πρώτους μήνες του 2011 θα υλοποιηθεί εκτεταμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ, το οποίο θα δημιουργήσει νέες λειτουργικές προϋποθέσεις, οι οποίες θα αφομοιώσουν ως ένα βαθμό τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού.

Οι κενές οργανικές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στο ΙΚΑ ανέρχονται σε 4.000, ενώ οι βεβαιωμένες οφειλές προς το Ίδρυμα ανέρχονται στα 12 δισ. ευρώ και η εισφοροδιαφυγή αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ ετησίως.




Δεν υπάρχουν σχόλια :