Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από 22/11 ως 28/11

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, απαντούν στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου. ..........

................Την αντίδρασή τους, θέλουν να δείξουν οι γιατροί, με αυτόν τον τρόπο, στα μέτρα που λαμβάνονται, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα στο χώρο της υγείας.

Έτσι καλούν όσους ασθενείς επιθυμούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, να προσέλθουν από Δευτέρα (22/11), στα νοσοκομειακά ιδρύματα, όπου και δεν θα πληρώνουν ούτε τα τρία ευρώ που απαιτούνται, αλλά ούτε και τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονται.

Επίσης, αναφερόμενοι στις προθέσεις του υπουργείου Υγείας, που έχουν να κάνουν με την χορήγηση μόνο γενόσημων φαρμάκων στους ανασφάλιστους και στους άπορους, εκτίμησαν ότι θα αυξηθούν οι ασθενείς του AIDS στη χώρα μας, καθώς ενώ είναι οροθετικοί δεν θα μπορούν να παίρνουν την απαραίτητη αγωγή.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών της Ελλάδος κ.Δ.Βαρνάβας, σε ερώτηση αναφορικά με τα σενάρια που θέλουν το υπουργείο Υγείας να προχωρά σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων και άλλων υπηρεσιών υγείας μετά τον Απρίλιο, είπε ότι αυτό δεν είναι γνωστό στους νοσοκομειακούς γιατρούς αλλά εξέφρασε τους φόβους του ότι αν συμβεί αυτό θα είναι εις βάρος των πολιτών, που αναζητούν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :