Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

MOMIX «BOTANICA»:Η μαγεία των αισθήσεων

Η διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο, οι περίφημοι MOMIX, στη νέα υπερπαραγωγή του Moses Pendleton, «BOTANICA», μέσα από την παγκόσμια περιοδεία τους, επισκέπτονται τη χώρα μας για να δικαιώσουν την τεράστια επιτυχία τους. .............

.............Οι «Ταχυδακτυλουργοί Ακροβάτες», όπως δικαίως τους έχουν χαρακτηρίσει, αψηφούν τη βαρύτητα, φλερτάρουν με την οφθαλμαπάτη και επιστρέφουν με τη νέα χορογραφία, την καλύτερη παραγωγή, που δημιούργησε στην καριέρα του ο καλλιτεχνικός τους διευθυντής και χορογράφος, Moses Pendleton.

Ο δαιμόνιος Moses παντρεύει το χορό με την παντομίμα, την υποκριτική με το video art. Είναι πράγματι ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που υπόσχεται να συγκινήσει και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

Το BOTANICA, η «κορυφαία των κορυφαίων δημιουργιών» του Pendleton, όπως έχει ονομαστεί είναι εμπνευσμένο από την εξέλιξη του κόσμου και τους ρυθμούς των τεσσάρων εποχών, από την εναλλαγή της μέρας με τη νύχτα, από την καθημερινότητα των ζώων, των φυτών, τις συνήθειές τους και την ερωτική τους συμπεριφορά.

Τα λουλούδια φυτρώνουν, ανθίζουν, γεννάνε σπόρους και πεθαίνουν, ακούγοντας κελαηδίσματα πουλιών. Τα φυτά και τα ζώα έχουν πλέον ανθρώπινη μορφή. Εικόνες στα αλήθεια μαγικές, στιγμές αιωρούμενες, σώματα σε τροχιές και πτήσεις, ένα ταξίδι ψευδαισθήσεων, που με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και των σκιών, παραπλανούν την όρασή μας και μάς ξεγελούν ευχάριστα.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων, που υπνωτίζει τον θεατή, ένα χορευτικό υπερθέαμα που αμφισβητεί το μύθο του ακατόρθωτου, ένα σκηνικό σουρεαλισμού που φλερτάρει επιδεικτικά με την υπέρβαση, μια οπτική πανδαισία που αψηφά τους νόμους της βαρύτητας.

Θα εμφανιστούν στο Θέατρο Παλλάς, στην Αθήνα, από τις 24 έως 28 Νοεμβρίου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την 1η έως τις 4 Δεκεμβρίου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες και για αγορά εισιτηρίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

Δεν υπάρχουν σχόλια :