Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Πέταξαν το γάντι στη Ν.Δ. Μπακογιάννη-Γιαννουλάκης


Για το ΠΑΣΟΚ το μεγάλο στοίχημα των περιφερειακών εκλογών στην Κρήτη είναι η νίκη από την πρώτη Κυριακή... Για τους άλλους δύο μεγάλους πόλους όμως, την παράταξη του Γιάννη Πλακιωτάκη και την παράταξη του Δημήτρη Γιαννουλάκη, δεν είναι άλλο από το ποιος συνδυασμός θα επικρατήσει στη μεταξύ τους εκλογική "μάχη".
Και για όποιους είχαν την παραμικρή αμφιβολία, το στίγμα της "ιδιαίτερης" εκλογικής μάχης που θα δοθεί στην... Περιφέρεια Κρήτης, αφού είναι η μοναδική περιφέρεια της χώρας όπου μετρούν δυνάμεις Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη, έδωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο χθες το βράδυ, από το Ηράκλειο, ο Δημήτρης Γιαννουλάκης.
Παρουσιάζοντας στο κατάμεστο από κόσμο κινηματοθέατρο "Αστόρια" τους 38 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του ψηφοδελτίου του για το νομό Ηρακλείου, ο κ. Γιαννουλάκης σήκωσε για τα καλά τους πολιτικούς τόνους. Με χαρακτηριστικές φράσεις, όπως «καημένε Σαμαρά, 3 ζωές να ζήσεις, την προσφορά και τους αγώνες του Μητσοτάκη στην παράταξη δεν πρόκειται να τους φτάσεις ούτε στο μισό!» και «η Πολιτική Άνοιξη έχει καταπιεί τη Νέα Δημοκρατία», ο ίδιος πέταξε το... γάντι της ολομέτωπης προεκλογικής σύγκρουσης στον Γιάννη Πλακιωτάκη...
Ο κ. Γιαννουλάκης εξέφρασε την πεποίθησή του πως η παράταξή του "Μάχη για την Κρήτη" θα κάνει την έκπληξη, περνώντας στο β' γύρο των εκλογών για να αναμετρηθεί με τον Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ σε αυτοδιοικητικό επίπεδο εστίασε στις πικρές, όπως τις χαρακτήρισε, αλήθειες για όλα εκείνα που δεν έγιναν ποτέ στο νησί στο μέτωπο των υποδομών.
Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο Καστελίου, στο ΒΟΑΚ και στο ΝΟΑΚ, στο φράγμα της Πλακιώτισσας και στο μέτωπο των απορριμμάτων.

Απάντηση Ντόρας στο... "καληνύχτα''

Τη δική της απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά έδωσε την ίδια στιγμή στα πλαίσια της χθεσινής παρουσίασης και η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας με νόημα: «Η δική μας καλημέρα είναι η απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να μας πουν καληνύχτα... Καλημέρα Ηράκλειο».

Παρουσιάζοντας τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νεκτάριο Σερμάκη και τους 38 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του σε επίπεδο Ηρακλείου, ο Δημήτρης Γιαννουλάκης έκανε λόγο για «πρόσωπα αγαπητά και αναγνωρίσιμα, που εκπροσωπούν όλους τους κοινωνικούς χώρους, όλες τις παραγωγικές τάξεις, τις ηλικίες και όλες τις περιοχές του νομού».
Αναλυτικά οι 38 περιφερειακοί σύμβουλοι είναι:
Ασπετάκη Ελένη, ειδικός παθολόγος, Γαλανάκης Γιάννης, δάσκαλος-πτυχιούχος Νομικής, Γαρεφαλάκης Μαρίνος, φυσιοθεραπευτής, Γενιτσαρίδης Πρόδρομος, εφοριακός, Γύπαρη Μαρία, εφοριακός, Θεοδωράκης Γιώργος, συνταξιούχος-πρώην κοινοτάρχης, Καπετανάκη Ουρανία, οικονομολόγος, Καραντινός Νικόλαος, ιδιωτικός υπάλληλος, Κατρανίτσα-Ιωάννου Σοφία, φυσικός-επιχειρηματίας, Καψάλης Διονύσης, κτηνοτρόφος, Κεφαλογιάννης Ζαχαρίας, οικονομολόγος, Κοκαράκης Γιώργος, δημοσιογράφος-παρουσιαστής, Κουδουμάς Αναστάσιος, αγρότης, Κουτάντος Αντώνιος, επιχειρηματίας-μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ ΟΦΗ, Κριαράς Μανούσος, μελισσοκόμος, Λεβεντάκης Εμμανουήλ, ιδιωτικός υπάλληλος-πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ρογδιάς, Λεμονάκη Αλεξάνδρα, φυσικοθεραπεύτρια, Λιναρδάκης Μιχάλης, έμπορος, Λυδάκη Μαρία, πολιτικός μηχανικός, Μανουσάκης Μιχάλης, αγρότης, Μαρκογιαννάκης Χρήστος, δικηγόρος, Μπάτσης Δημήτρης, γενικός ιατρός, Νηστικάκης Θεόδωρος, εργολάβος, Ορφανίδης Αντώνης, φοιτητής, Παπαγεωργίου Κώστας, δημοσιογράφος, Παπανδρέου Νικόλαος, οικονομολόγος, Πλεύρης Γιώργος, ξενοδόχος-μέλος Δ.Σ. Ένωσης Ξενοδόχων, Σκαντζάκη Φωτεινή, λογίστρια, Σπαθαράκης Παναγιώτης, γιατρός, Σπανάκης Ευάγγελος, εργολάβος, Στριλιγκάς Ζαχαρίας, επιχειρηματίας, Σφακιανάκης Απόστολος, δικηγόρος, Τζωρτζή Εύα, παιδοψυχολόγος, Φραγκιαδάκης Μπάμπης, διευθυντής Πωλήσεων, Χαιρέτη Ελένη, πρόεδρος περιπτερούχων, Χαμαλάκης Αριστείδης, ελεύθερος επαγγελματίας, Χατζηδάκη Ελένη, ιδιωτική υπάλληλος, και Ψαρολογάκης Νικόλαος, αγροτοκτηνοτρόφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :