Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Αστροπελέκια και… Ντόρα για Σαμαρά από το Ηράκλειο! Συγκλονιστική η παρουσία των Ηρακλειωτών για το ψηφοδέλτιο νίκης της «Μάχης για την Κρήτη» [+video]

Στις προηγούμενες αναρτήσεις μας αναφερθήκαμε ήδη σε ενδιαφέροντα στιγμιότυπα της μεγάλης και ενθουσιώδους συγκέντρωσης των Ηρακλειωτών στην παρουσίαση των υποψηφίων της «Μάχης για την Κρήτη» στο νομό τους. Δυναμικό και κρητικά λεβέντικο το «παρών» τους, φλογερή και αποφασισμένη η ασυμβίβαστη, «λεύτερη και περήφανη» καρδιά τους, για να δώσουν τον ωραίο κινηματικό τους αγώνα. Αγώνα σε πρώτη φάση για... τον ευλογημένο τόπο τους, τη Λεβεντογέννα Μεγαλόνησο, και κατά δεύτερο λόγο για όλη την Ελλάδα.
Για άλλη μια φορά, η Ντόρα Μπακογιάννη, διερμήνευσε τα συναισθήματα και τις επιθυμίες του συγκεντρωμένου πλήθους με την επινίκιο ιαχή: «Κάτι καινούριο γεννιέται εδώ, στην Κρήτη! Κάτι μεγάλο και δυνατό, με απαρχή τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010».
Χαρακτηριστική είναι η σφοδρή αποδοκιμασία του ακροατηρίου όταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Δημήτρης Γιαννουλάκης (πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου) αναφέρθηκε επικριτικά στο αναιδές και πολιτικά αρρωστημένο «καληνύχτα» της ΝΝΔ του Σαμαρά προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! Ενώ, ανταποκρινόμενος στις αντιδράσεις του πλήθους σημείωσε με νόημα: «Αχ, καημένε Σαμαρά!... 3 ζωές να ζήσεις δεν θα φτάσεις το μισό της προσφοράς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον τόπο και την Παράταξη»! Ενώ υπενθύμισε πως ο Μητσοτάκης ηγήθηκε νικηφόρα της Παράταξης στα δύσκολα και «πέτρινα» χρόνια της πρώτης οκταετίας του ΠΑΣΟΚ, «που όλοι θυμόμαστε τι γινόταν τότε…»
Το πλήθος ξεσηκώθηκε επίσης όταν η Ντόρα Μπακογιάννη -σε μια εύστοχη αποστροφή της- απάντησε στο μισαλλόδοξο «καληνύχτα» του Σαμαρά με ένα δικό της φωτεινό και αισιόδοξο «Καλημέρα! Καλημέρα, Ηράκλειο»! Εκεί έγινε χαμός
Αυτά και άλλα μπορείτε να παρακολουθήσετε στα βίντεο των επόμενων αναρτήσεων.
Ξεκινάμε με αποσπάσματα από τις ομιλίες του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κρήτης, Δημήτρη Γιαννουλάκη και του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νεκτάριου Σερμάκη. Αργότερα θα αναρτήσουμε την ομιλία της κ. Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :