Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ο... κουτοπόνηρος Αντωνάκης...

«Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι με τα ΜΑΤ δεν λύνονται τα προβλήματα των διαφόρων κοινωνικών ομάδων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.
Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή τα γεγονότα στην Ακρόπολη. Και πρόσθεσε: «Πού είναι, επιτέλους, οι αρμόδιοι υπουργοί, για να κάνουν διάλογο, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα;».
Η διαπίστωσή του είναι αυτονοήτως σωστή. Ποιος αμφιβάλλει ότι... τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με τα ΜΑΤ; Ομως, στο ερώτημα που θέτει, ο καταλληλότερος να απαντήσει είναι ο νυν αρχηγός του, ως υπουργός Πολιτισμού μέχρι τις εκλογές του 2009.
Αυτά που κάνουν σήμερα οι συμβασιούχοι (καταλήψεις μνημείων κ.ά.) δεν τα κάνουν για πρώτη φορά. Τα έκαναν, για παράδειγμα, και τον Μάρτιο του 2009, ακριβώς τότε που (και) ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε ότι «έλυσε όλα τα αιτήματά τους». Μάλιστα, όταν απειλούσαν ότι θα καταλάβουν την Ακρόπολη, είχε δηλώσει (17-3-2009): «Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί τον διασυρμό των εθνικών μας μνημείων στον βωμό νέων απαιτήσεων, που οι ίδιοι γνωρίζουν ότι είναι παράλογες».
Δεν τα θυμάται, προφανώς, αυτά ο Παναγιωτόπουλος και γι' αυτό δηλώνει σήμερα ότι «η στάση της κυβέρνησης σπρώχνει τους συμβασιούχους σε απεγνωσμένες κινήσεις». Οπως ακριβώς τους έσπρωχνε και πριν από ενάμιση χρόνο η στάση του υπουργού Πολιτισμού Σαμαρά!
Μόνο που τότε εκπροσωπούσε την «υπεύθυνη» κυβέρνηση, ενώ σήμερα την κουτοπόνηρη αντιπολίτευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια :