Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Αποκαλύψεις για τον αποθανόντα ακροδεξιό Χάιντερ

Εκατομμύρια σε μυστικούς λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν, επικερδείς σχέσεις με τον Μουαμάρ Καντάφι και τον Σαντάμ Χουσεΐν, ένα εκρηκτικό πολιτικό ημερολόγιο. Οι αποκαλύψεις του εβδομαδιαίου αυστριακού περιοδικού Profil σχετικά με τον αποθανόντα ακροδεξιό ηγέτη Γιεργκ Χάιντερ κυριαρχούν στην αυστριακή ειδησεογραφία.
Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και μη επιβεβαιωμένες, αφού οι Αρχές αρνούνται να σχολιάσουν έρευνες που .........

....... βρίσκονται σε εξέλιξη. Κύριο στοιχείο στα χέρια των Αρχών είναι το ημερολόγιο του πρώην γενικού γραμματέα του Κόμματος της Ελευθερίας και στενού συνεργάτη του Γιεργκ Χάιντερ, Βάλτερ Μάισμπέργκερ. Σύμφωνα με το περιοδικό Profil, ο Χάιντερ διέθετε καταθέσεις ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ σε δώδεκα μυστικούς λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν. Αλλο εβδομαδιαίο περιοδικό, το Falter, ισχυρίζεται ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι κατέθεσε 45 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του Κόμματος της Ελευθερίας του Γιεργκ Χάιντερ.

«Ο Καντάφι πάντα μας έστελνε χρήματα πριν από τις εκλογές και ήταν πάντα μετρητά», ανέφερε ανώνυμη πηγή του κόμματος στο Profil. «Ηταν διπλωμένα σε πλαστικές συσκευασίες». Επίσης, σύμφωνα με τα αποσπάσματα του ημερολογίου που διέρρευσαν στο Falter, ο πρώην γραμματέας του Χάιντερ, Φραντς Κολοΐνι, «επέστρεψε από το Ιράκ φέρνοντας μαζί του 10 ή και 15 εκατομμύρια». Σύμφωνα με το Falter, τα εκατομμύρια του Χάιντερ χρησίμευαν για δωροδοκίες δημοσιογράφων και τραπεζιτών.

Μετά τον θάνατο του πολιτικού, όμως, σε αυτοκινητικό δυστύχημα το 2008, ανακαλύφθηκαν μόνο τα 5 εκατομμύρια, καθώς ο πρώην γραμματέας του, Γκέραλντ Μίκσα, φέρεται να διέφυγε με 38 εκατομμύρια ευρώ στην Παραγουάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :