Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Απογοήτευση Σαμαρά στο Ρέθυμνο

Μεγάλη η απογοήτευση του Αντώνη αλλά και των τοπικών λαϊκοδεξιών παραγόντων στο Ρέθυμνο. Κύριος εκπρόσωπος της Λαϊκής Δεξιάς στο νομό εμφανίζεται ο αδελφός του Γιάννη Κεφαλογιάννη, Αχιλλέας. Ο λόγος της επίσκεψης υποτίθεται ήταν για κοινωνικές υποχρεώσεις (ήταν προσκεκλημένος σε γάμο φίλου του). Αν και στο παρασκήνιο έγινε προσπάθεια να κινηθεί ο κομματικός μηχανισμός, ως εάν επρόκειτο για επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού στο νομό. Και όταν λέμε κομματικός μηχανισμός δεν εννοούμε τόσο πολύ της Όλγας, αλλά του θείου της Αχιλλέα Κεφαλογιάννη. Ο οποίος σημειωτέον θεωρεί καμένο χαρτί την ανιψιά του και προωθεί τον γιό του στη θέση της Όλγας και γι’ αυτό γλύφει τον Αρχηγό…
Τις τελευταίες μέρες ο Αχ! Κεφαλογιάννης κίνησε γη και ουρανό για να πείσει τοπικά στελέχη να παραβρίσκονται στην ανεπίσημη περιοδεία του Ηγέτη στην πόλη και στις διάφορες επισκέψεις του. Πρόβα για εκλογές! Η Όλγα υποχρεωτικά θα συνόδευε τον Αντώνη. Βουλευτής του κόμματος είναι! Παντού όμως υπήρξε παγωμάρα και αναγκαστικές χαιρετούρες. Πουθενά θέρμη και λαμπρή υποδοχή, όπως προσπάθησαν να διαδώσουν τα θερμόαιμα παπαγαλάκια της Νέας Ρηγίλλης. Όσο για τα "κάστρα που έπεσαν", μάλλον στο όνειρό τους το είδαν ή πλάκα μας κάνουν!....
Ο γηραιός Αχιλλέας πάντως, ο τοπικός «δεινόσαυρος», τις τελευταίες μέρες, μέχρι και κατ΄ιδίαν επισκέψεις σε σπίτια και επιχειρήσεις μελών της Τοπικής Ρεθύμνου επιχείρησε. Προσπαθούσε να πείσει γνωστούς Ρεθεμνιώτες για την αναγκαιότητα της παρουσίας τους σε «κάθε βήμα» του Αντώνη. «Είναι καλό κοπέλι ο Αντώνης»!...! … «Μη γίνουμε και ρεζίλι;» … «Σύντεκνε! Δίνει μεγάλη σημασία το κόμμα στην επίσκεψη»!...!
Φανταστείτε εμπόλεμο σκηνικό στο Ρέθυμνο. Και δεν έχουν έρθει ακόμα εκλογές. Οι Σχοινάδες προωθούν τον δικό τους νεαρό τον Κωστή, εναντίον της Οικογένειας Κεφαλογιάννη. Τη στιγμή που έχουν αποσπάσει προσωπική υπόσχεση για υπουργοποίηση του Κωστή, ο οποίος υποτίθεται σπουδάζει τώρα στο Χάρβαρντ το αντικείμενο του «κατοχυρωμένου» υπουργείου του. Ο Αχιλλέας προωθεί το γιό του και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης τη δική του κόρη. Της οικογενειοκρατίας το κάγκελο. Η αποθέωση του αγώνα που κάνει ο Μεγάλος Αρχηγός Αντώνης εναντίον των βιλαετίων και της οικογενειοκρατίας. Στην Όλγα συμπαρίσταται και ο θείος της Γιώργος Βαρδινογιάννης. Οι Σχοινάδες και ο Αχ! Κεφαλογιάννης θεωρούν καμένο χαρτί την Όλγα και την πολεμούν στο παρασκήνιο λυσσαλέα, ενώ η Όλγα ακούγεται ότι είναι έτοιμη ακόμα και να παραιτηθεί της πολιτικής σε περίπτωση που συνεχιστεί το βρώμικο παρασκήνιο και τα κομματικά μαχαιρώματα (κυρίως απ’ τον θείο της Αχ!) ……..
Στο όλο σκηνικό είναι πασιφανές ότι προηγείται σε προτιμήσεις και συμπάθειες, ο Κωστής, ο νεαρός γόνος των Σχοινάδων, από τον "Αντώνη και τους Φίλους του".

Δεν υπάρχουν σχόλια :