Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πρόβλημα με Κικίλια εντός και εκτός ΝΔ

Πνέουν μένεα στο εσωτερικό της καινούριας ΝΔ εναντίον της επιλογής Κικίλια. Δεν είναι λίγοι που επιμένουν ότι ο Αρχηγός πούλησε την Περιφέρεια στον Γιωργάκη. Έτσι κι’ αλλιώς σε πολλά θέματα βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση. Έτσι και τώρα ανταλλάσσουν Δήμο με Περιφέρεια. Ο Αντώνης όμως δίνει την «μισή Ελλάδα» και παίρνει φύκια…. «Που πάμε με τον Κικίλια; Αυτόν δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του! Πώς θα τον αναγνωρίσει ο ψηφοφόρος;». Ο κόκκινος Πάνος πασχίζει από σήμερα, να κλείσει μια σειρά από εμφανίσεις του Βασιλάκη Κικίλια στα οχτάδικα, μπας και αυξηθεί η αναγνωρισιμότητά του, που βρίσκεται σε μονοψήφια νούμερα.
Άσε που αν αρχίσει και ο προεκλογικός πόλεμος με το ποιόν και το παρελθόν του Βασίλη, θα γίνει χαμός. Επιλογή ήττας και ευκαιρία αποδοκιμασίας στις επιτελείο του Σαμαρά δίνει αυτή η επιλογή.
Ειδικότερα, στο εσωτερικό της Ρηγίλλης βράζουν γιατί τα στελέχη της Άνοιξης και κάποιοι από το αμαρτωλό περιβάλλον του Καραμανλή έχουν επιβληθεί πλήρως στην Ρηγίλλης και έχουν κλείσει τον Αρχηγό στην γυάλα των δικών τους αποφάσεων και προκαταλήψεων. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από την εποχή Καραμανλή. Τουλάχιστον επί Καραμανλή συνεδρίαζαν τα όργανα. Οι τοπικές ΝΟΔΕ επρότειναν ονόματα από τις τοπικές κοινωνίες και από την λίστα που παραδίδονταν στα Κεντρικά γίνονταν η επιλογή. Τώρα τα Κεντρικά έχουν γραμμένες τις τοπικές, στα παλαιότερα…. Ούτε που τους ενδιαφέρουν καθόλου και η πρώην παράταξη έχει εξελιχθεί σε προσωποπαγές, λαϊκίστικο και με αναφορές στην άκρα δεξιά κόμμα, παρά στην σύγχρονη Κεντροδεξιά:«Και μας έλεγε ο Αντώνης ότι τώρα θα αποφασίζει η Βάση. Μπούρδες. Τώρα αποφασίζει το σκληρότερο και μικρότερο επιτελείο φίλων που έχει επιβληθεί ποτέ στη ΝΔ. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν ακυρωθεί τόσο πολύ τα όργανα του κόμματος. Η καινούργια ΝΔ θυμίζει όλο και περισσότερο το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80. Το γλείψιμο και το σκύψιμο πάνε σύννεφο»!
Τελικά τί έχει γίνει με εκείνο το περίφημο ερωτηματολόγιο που διενεμήθη στην Αττική για να επιλέξουν οι Τοπικές τον Περιφερειάρχη τους; Ήταν και αυτή κίνηση εσωτερικής κατανάλωσης και εντυπωσιασμός; Όλα για το θεαθήναι και ουσία μηδέν; Δηλαδή τώρα οι φίλοι του Αντώνη αποφασίζουν και διατάζουν … Κικίλια;

Δεν υπάρχουν σχόλια :