Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

«Εκτελούσε εντολές Καραμανλή» ο Αγγέλου .....

Βαριές σκιές στον Κώστα Καραμανλή... ρίχνει το κατηγορητήριο για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εις βάρος του Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος- κατά την ανακρίτρια- είχε αναλάβει να διαβιβάζει πρωθυπουργικές εντολές και οδηγίες στους αρμόδιους υπουργούς.
Το «κατηγορώ» για τον κ. Αγγέλου αγγίζει την «καρδιά» του Μεγάρου Μαξίμου και «καίει» τον τότε Πρωθυπουργό, παρά τις προσπάθειες του εξ απορρήτων συμβούλου του, ο οποίος απολογούμενος προσέφερε απόλυτη κάλυψη στον πολιτικό του προϊστάμενο. Ο Κ. Καραμανλής εμφανίζεται σε ρόλο καθοδηγητή του διευθυντή του γραφείου του Γ. Αγγέλου, ο οποίος με τη σειρά του κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε κακουργηματική απιστία που φέρεται να έχει διαπραχθεί από τον .........

.......... πρώην υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα στην υπόθεση των ιερών ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου. Η εφέτης- ειδική ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού, γνωρίζοντας τα όρια της δικής της αρμοδιότητας, δεν αποδίδει την παραμικρή μορφή ποινικής ευθύνης σε πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται εκτός του πεδίου δράσης της τακτικής Δικαιοσύνης και υπάγονται στις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και στην ελεγκτική αρμοδιότητα της Βουλής.
Ωστόσο, το κατηγορητήριο που φέρει τη σφραγίδα της συγκεκριμένης δικαστικής λειτουργού αποτελεί «ευκρινή ακτινογραφία» όχι μόνο για την ποινική ευθύνη που αποδίδεται στον κ. Αγγέλου, αλλά και για τον ρόλο προσώπων που ενεπλάκησαν έστω ως άτυποι ηθικοί ή φυσικοί αυτουργοί «στα πλαίσια της εκτέλεσης κυβερνητικού έργου».
Η κ. Καλού, χωρίς να παραγνωρίζει τη δικηγορική ιδιότητα του κατηγορουμένου, προσδιορίζει και το κίνητρο των πράξεών του που - κατά τη δικανική της κρίση- ήταν «ο προσπορισμός παράνομου περιουσιακού οφέλους στη Μονή Βατοπεδίου, με αντίστοιχη ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :