Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Θρήνος και κοπετός στα καταγώγια της Νεοδεξιάς - Απέτυχαν οι μυστικοσύμβουλοι - Ο Σαμαράς αναζητά τρόπους διαφυγής…

Κατά ριπάς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις των πλέον έγκυρων εταιρειών «εκτελούν» το νοσηρό νεοδεξιό οικοδόμημα των Λαζαριδομουρούτηδων με αχυράνθρωπο-μαριονέττα τον ανίκανο και χωρίς προσωπικότητα και ειδικό πολιτικό βάρος κ. Σαμαρά. Μετά το Συνέδριο της ΝΝΔ (που προετοίμαζαν πυρετωδώς επί 8 ολόκληρους μήνες…) και τον υποτιθέμενο «άλλο δρόμο» για έξοδο από την κρίση που «υπέδειξε» ο Αρχηγαντώνης στο Ζάππειο, η δημοσκοπική εικόνα του ίδιου και του αποκόμματός του είναι η χειρότερη που έχει ποτέ καταγραφεί! Το έωλο «επιχείρημα» με το οποίο ο Σαμαράς επεχείρησε να δικαιολογήσει την ανεύθυνη άρνησή του να υπερψηφίσει το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας καταρρίφθηκε προτού καν περάσουν 2 μήνες… Υποτίθεται, ότι στάθηκε απέναντι στο Μνημόνιο, για να μην επιτρέψει στην Αριστερά να «μονοπωλήσει» τις αντιδράσεις. Το αποτέλεσμα: Η Αριστερά εμφανίζεται πρωτόγνωρα για τη Μεταπολίτευση ενισχυμένη (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ συγκεντρώνουν μαζί κοντά στο 20%!!!), ενώ η «αντιδραστική» ΝΝΔ καταβαραθρώνεται σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά, με εκτίμηση τελικού εκλογικού αποτελέσματος της τάξης του 25% (και αυτό χωρίς να έχει μπει ακόμη στο παιχνίδι και τις μετρήσεις το αναμενόμενο νέο κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη)...
Όλη η «στρατηγική» των μυστικοσυμβούλων έχει πλέον αχρηστευθεί. Η άρνηση του «μεσαίου χώρου», οι παλινωδίες στο ζήτημα της συναίνεσης για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι εσωκομματικές ίντριγκες, προγραφές και περιχαρακώσεις έχουν... οδηγήσει τη ΝΝΔ στην απόλυτη απαξίωση, με ορατό -για πρώτη φορά στην ιστορία- τον κίνδυνο να μην εκλέξει ούτε ένα Δήμαρχο στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας… Για Περιφερειάρχες ούτε συζήτηση, καθώς μόνο από… σπόντα μπορεί να εκλεγεί κάποιος που να έχει έστω έμμεση σχέση με τη ΝΝΔ!
Όσο και αν ακούγεται «εξωφρενικό», η «μετασαμαρική» εποχή είναι ήδη παρούσα… Ο Αρχηγαντώνης απλώς αναζητά «εύσχημο» τρόπο διαφυγής από το τραγικό προσωπικό του αδιέξοδο που μετέτρεψε σε ατίμωση της πάλαι ποτέ Μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :