Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Και όμως το σενάριο της τριπλής κάλπης δεν έχει εκλείψει

Συντηρείται και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα ΝΔ. Το κάθε κόμμα για δικούς του λόγους. Στο ΠΑΣΟΚ ως εκβιασμό για τις επιχειρούμενες αλλαγές λόγω της τήρησης των όρων του μνημονίου και στη Νέα Δημοκρατία ως άσκηση σωφρονισμού και ελέγχου των εσωτερικών εξελίξεων. Όλα δείχνουν ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι πολύ ρευστή και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί προβλέψεις πέραν ολίγων εβδομάδων.
Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι το πέρασμα του ΔΝΤ αφήνει πίσω του κομματικά συντρίμμια. Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θέλουν να πιστέψουν ότι επίκειται πολιτικός αρμαγεδώνας. Θεωρούν ότι η εκατέρωθεν παράδοση της κυβερνητικής σκυτάλης θα λειτουργήσει και πάλι ως αντίδοτο στην κρίση. Τόσο απλά. Τίποτα δεν θα αγγίξει την κυβερνητική τους αλαζονεία. Ο ένας θα συνεχίσει να παραδίδει στον άλλο την καταστροφή της Ελλάδας.
Οι εκβιασμοί σε αυτή την χρονική συγκυρία θεωρείται ότι υποβοηθούν στον γενικό σχεδιασμό των διακομματικών και παρασκηνιακών συμφωνιών. Οι εκλογές φυσικά θα δείξουν εάν πράγματι ο λαός απλά θα συνεχίσει να παίζει το παιχνίδι των δύο μεγάλων κομμάτων ή θα δημιουργήσει νέες συνθήκες για κυβερνήσεις συνεργασίας. Ενδέχεται οι επόμενες εθνικές εκλογές να κλείσουν για πάντα την αυλαία της ιστορικής περιόδου που ονομάστηκε Μεταπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :