Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Αντώνης Σαμαράς: Ο "ψευδομεσσίας" που ποντάρει στη χρεωκοπία της Πατρίδας...

Οι «ειδικοί» θα έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους στην προσπάθεια να συνθέσουν το ψυχογράφημα της κάθε δημόσιας παρέμβασης του Αντώνη Σαμαρά… Εμείς, αν και μη «ειδικοί», μπορούμε να διακρίνουμε με ευκολία στον ταραγμένο και αυτάρεσκο λόγο του το σύνδρομο του "ψευδομεσσία" και της ανήσυχης συνείδησης που αναζητά «ελάφρυνση» για τα εγκληματικά της ολισθήματα. Μια τέτοια ήταν και η χθεσινή ομιλία του Αρχηγαντώνη στην λεγόμενη Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της ΝΝΔ για την «ιδεολογία» (αυτή που είχε προγραμματισθεί να γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά… μετακόμισε -γιατί άραγε;- στην Αθήνα…).
Ήταν μια πρωθύστερη απολογία για όσα δεινά περιμένουν την πάλαι ποτέ Μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη κάτω από τους στεναγμούς της ηγεσίας Σαμαρά… Απολογία για τη... ραγδαία συρρίκνωση της ΝΔ, τις μαζικές παραιτήσεις και αποχωρήσεις στελεχών και ψηφοφόρων σε όλη την Ελλάδα, την αποκρουστική ακροδεξιά και αντιευρωπαϊκή στροφή του Κεντροδεξιού και Φιλοευρωπαϊκού Κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Απολογούμενος για άλλη μια φορά και για την καταψήφιση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας (που προκάλεσε την οργή και την αποδοκιμασία της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς στο πρόσωπό του) ο Σαμαράς επιτέθηκε στη Ντόρα Μπακογιάννη και το ΛΑΟΣ που υπερψήφισαν, σκεφτόμενοι πατριωτικά, το μηχανισμό. Τους προσήψε τη μομφή, ότι λειτούργησαν ως «εξαπτέρυγα» του Παπανδρέου, ενώ αυτός, υποτίθεται, έπραξε το σωστό… Και ως «επιχείρημα» επικαλέστηκε τις αντιδράσεις κάποιων Υπουργών και στελεχών της Κυβέρνησης, οι οποίοι, ως γνωστόν, εκφράζουν το παλαιό και βαθύ ΠΑΣΟΚ του κρατισμού και της διαφθοράς, με το οποίο ο Σαμαράς αισθάνεται αλληλέγγυος και ιδεολογικός συνοδοιπόρος! Έτσι μόνο εξηγείται η ταύτισή του με τα απολιθώματα του χθες, που ακόμη αντιδρούν στην προσπάθεια εξυγίανσης της χώρας και απεγκλωβισμού της από τον κρατισμό και τους νοσηρούς μηχανισμούς που εξέθρεψαν τα σκάνδαλα, τις μίζες, τη χρεωκοπία.
Ο κ. Σαμαράς, ως εραστής του κρατικοδίαιτου μοντέλου παρακμής -που εξασφαλίζει τη δυνατότητα για διαπλοκή της πολιτικής με τα οικονομικά συμφέροντα- δίνει τις ύστατες μάχες για τη διάσωσή του, την ώρα που οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν για τις αμαρτίες των ομοφρόνων του… Αυτό, αν μη τι άλλο, αποτελεί πρόκληση και ασέβεια απέναντι στις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα, για να διασωθεί από τον όλεθρο.
Ο Σαμαράς επέλεξε να μην είναι συμμαχητής σ’ αυτόν τον αγώνα. Επενδύει, ως αυθεντικός αμοραλιστής και τυχοδιώκτης, στην καταστροφή του τόπου, για να καλλιεργήσει τον αρρωστημένο «ψευδομεσσιανισμό» του, που συνιστά το επίκεντρο της «προβληματικής» προσωπικότητάς του.
Εμείς, ως Έλληνες Πατριώτες, καλούμαστε να τον διαψεύσουμε! Και να τον ξαποστείλουμε στα αζήτητα και στην "έρημο". Εκεί το πολύ-πολύ να κοιτάζει το ταβάνι… Δεν θα μπορεί όμως να βλάψει την Πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :