Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Ενάντια στη λογική του οπορτουνισμού – η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή ασκεί αυτοκριτική και υπεραμύνεται μιας ειλικρινούς πολιτικής στην ελληνική πολιτική σκηνή»

«Ενάντια στη λογική του οπορτουνισμού – η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή ασκεί αυτοκριτική και υπεραμύνεται μιας ειλικρινούς πολιτικής στην ελληνική πολιτική σκηνή»
Με αυτό τον τίτλο δημοσιεύεται σήμερα στη Frankfurter Allgemeine Zeitung ρεπορτάζ με την αυτοκριτική και την κριτική της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο αρθρογράφος ενημερώνει ότι η πρώην υπΕξ ψήφισε στην ελληνική βουλή υπέρ του πακέτου εξυγίανσης της κυβέρνησης Παπανδρέου και γι’ αυτό εξοβελίσθηκε από τη ΝΔ και μεταφέρει δηλώσεις της προς την εφημερίδα:
«Η κ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι ‘ο τακτικισμός θα βλάψει τη ΝΔ’ και κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι θέτει τα προσωπικά του πολιτικά συμφέροντα υπεράνω των εθνικών: ‘αυτή είναι η λογική του οπορτουνισμού. Είναι η παλιά Ελλάδα. Δεν λες δημοσίως τίποτε και παίζεις το δικό σου κομματικό παιχνιδάκι’. Η κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως δηλώνει, δεν πρόκειται να καταντήσει προσωπικός αγώνας, αλλά είναι μια δυναμική αντιπαράθεση με τον... πολιτικό κόσμο της χώρας και με τον εαυτό της: ‘εάν πρέπει να μάθουμε κάτι από αυτή την κρίση, είναι το ξεπέρασμα της μικροκομματικής μας λογικής. Αυτή η λογική είναι που οδηγεί τους πολιτικούς στον λαϊκισμό και δεν αποφασίζουν αυτά που πρέπει, γιατί φοβούνται πάντα το πολιτικό κόστος’.

Όχι στη δαιμονοποίηση της κυβέρνησης Καραμανλή

Η Ντόρα Μπακογιάννη πιστεύει ότι ‘η δαιμονοποίηση της κυβερνητικής θητείας Καραμανλή 2004-2009 είναι λάθος’ και επισημαίνει ότι ‘εάν θέλουμε να κάνουμε αυτοκριτική πρέπει να αρχίσουμε από τα τελευταία 30 χρόνια, δηλαδή από την μεταπολίτευση και μετά. Και εμένα προσωπικά η κομματική λογική με απέτρεψε από το να πω δημοσίως πράγματα που πίστευα ότι έπρεπε να ειπωθούν.’»
Τέλος η κ. Μπαγκογιάννη ασκεί κριτική και στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου διότι κατά τον προεκλογικό του αγώνα έλεγε ότι υπάρχουν χρήματα, σε αντίθεση με την τότε κυβέρνηση και υπογραμμίζει: «Ο κ. Παπανδρέου είναι πεπεισμένος για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν χαράσσει μόνος του την πολιτική. Χρειάζεται ανθρώπους γύρω του που να πιστεύουν πραγματικά σε αυτή την πολιτική.»

//greece-salonika//

Σημείωση: Η Frankfurter Allgemeine Zeitung είναι η μεγαλύτερη εφημερίδα της Κεντροδεξιάς στη Γερμανία, και μια από τις εγκυρότερες διεθνώς

Δεν υπάρχουν σχόλια :