Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ο Αντωνάκης αντιγράφει τον Γιωργάκη.

Τον Γιωργάκη θυμίζει όλο και περισσότερο ο αρχηγός Αντώνης. Πουθενά πρωτοτυπία και παντού κλόπι paste. Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο με τον Λαζαρίδη, τον κατακόκκινο Πάνο και το Μουρούτη συμβούλους. Άντε για ανανέωση να μας πει κανένα καινούριο ποιματάκι ο Αντωνάκης. Από το «Αν» να πάει στο «Μετά»! Μεγάλη πρόοδος. Με λίγο σουρεαλισμό μέσα, λίγες υποσχέσεις και κάμποσο εμπόριο ελπίδας, δεν πας παρακάτω. Από το 17% στο 19 και από κει στο 21%, πρωθυπουργία δε βλέπεις! Κοιτάς την εφιαλτική πλάτη του κανένα.
Αφού το παιχνίδι του Γιωργάκη το έχουμε δει γιατί το ξαναπαίζει ο Αντωνάκης; Θα μου πείτε είναι της ίδια σχολής. Άμχερστ. Δεν έχει και πολλά περιθώρια διαφοροποίησης. Άντε να πάει στο περισσότερο σοβαρό και ενίοτε στο πιο ανέμελο και easy coming. Φυσικά οι επιλογές δεν ...

... καθορίζονται από τον ίδιο τον αρχηγό Αντώνη. Οι στενοσύμβουλοι αποφασίζουν και ο αρχηγός κοιτάζει στο ότοκιού. Ή κάνει ότι του λένε. Κουκλοθέατρο σκιών. Στο ρόλο των σκιών οι στενοσύμβουλοι. Περίεργο που οι πολλά ελπιδοφόροι και καλά προετοιμασμένοι Λαζαριδομουρούτηδες επέλεξαν την εικόνα του Γιωργάκη ως πρότυπό τους. Σιγά σιγά ακούμε να επαναλαμβάνονται ακόμα και οι υποσχέσεις του πρω Γιώργου. Ό,τι έλεγε προεκλογικά το ξανακούμε μετεκλογικά από τον άξιο συνεχιστή της λαϊκής δεξιάς, τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Αντωνάκης και ο Γιωργάκης βελτιώνουν το επίπεδο συνύπαρξης των αντίπαλων ιδεολογιών. Επιτέλους ήρθε και στην Ελλάδα το «τέλος της ιστορίας»! Βιώνουμε ανεπανάληπτα και κοσμοϊστορικά μεγαλεία.
Μια εξήγηση βέβαια όλου αυτού του ξεπατικώματος είναι ότι στο συμβουλευτικό επιτελείο του αρχηγού δεν υπάρχουν καθόλου ιδέες πέραν του πως θα διώξουμε τους μετανάστες και πως θα διώξουμε τους Τούρκους απ’ την Πόλη! Για να μην τους πούνε ραγιάδες και να μην δίνετε η εντύπωση ότι δεν αγαπούν τη μητέρα πατρίδα. Το «έθνος» πάνω απ’ όλα! Πλήρες κενό περιεχομένου δηλαδή. Έχουν απόλυτη ανάγκη αυτή τη στιγμή την εξισοφάριση του δικού τους με τον πρω Γιώργο γιατί οι ίδιοι δεν ξέρουν πως κατασκευάζεται μια κεντρώα εικόνα, μια και είναι σε όλα τους ακραίοι, καχύποπτοι, φοβικοί και ταλιμπάνηδες!
Το πείραμα εξομοίωσης του Γιωργάκη με τον Αντωνάκη είναι καταδικασμένο σε αποτυχία μια και η παρέα της Νέας Ρηγίλλης χαρακτηρίζεται από οπισθοδρόμηση, απουσία διαλεκτικής και  εχθρικότατα απέναντι σε οποιονδήποτε ασκεί κριτική στον Μάγιστρο Αρχηγαντώνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :