Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Γιατί είναι τόσο αγχωμένος ο Αρχηγαντώνης;

Φαινομενικά ο αρχηγός Αντώνης βρίσκεται σε μια απροσδιόριστη σύγκρουση με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι έτσι; Η Ντόρα απειλεί τον αρχηγό Αντώνη;
Ας δούμε ποιο προσεκτικά τις κυρίαρχες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κυριότερος αντίπαλος του αρχηγού στο εσωτερικό της ΝΔ είναι ο Καραμανλής.
Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μια νηνεμία πριν την μεγάλη καταιγίδα … συγγνώμη, επιστροφή ήθελα να πω. Ο Καραμανλής περιμένει την ευκαιρία για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και οι ευκαιρίες που θα δοθούν είναι πολλές, κυρίως σε περίπτωση που ο αρχηγός διαγράψει κάποιον πολύ δικό του. Π.χ. Παυλόπουλο ή Ρουσόπουλο! Ένα ριψοκίνδυνο βήμα του Αντώνη θα θεωρηθεί αιτία πολέμου.
Μπορεί ο Καραμανλής να χειροκροτεί με πάθος τον Αντώνη στις ομιλίες του, αλλά σίγουρα δεν θα περιμένει να γίνει υπουργός του. Γι’ αυτό τον στήριξε. Γιατί τον θεωρεί αναλώσιμο. Εύκολο μεζέ ή παιχνιδάκι της πλάκας. Του play station τα παιχνίδια είναι κατά πολύ ...

... δυσκολότερα. Όσο για τους συμβούλους του, οι πληροφορίες λένε, ότι γελάνε οι καραμανλικοί με την πατριδοκαπηλία τους! Μη μου τους φίλους τάραττε λοιπόν από τον Καραμανλή … «Δαγκώνω»!
Ο φίλος του Αντώνη, Δ. Αβραμόπουλος, που έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια και υποστηρίζει τον αρχηγό σα να έπαθε ψύξη προσώπου, δεν έχει καθόλου ξεχάσει το σκοπό του. Ελπίζει επίσης στη λάθος κίνηση του αρχηγού για να προχωρήσει σε κάποια αμφισβήτηση. Με το ένα χέρι αγκαλιάζει τον αρχηγό και με το άλλο κρύβει μαχαίρι στην πλάτη του. Αυτή την περίοδο, θέλει διορισμούς των δικών του στελεχών στη Νέα Ρηγίλλης. Την επόμενη θα θέλει να γίνει αντιπρόεδρος. Και φυσικά τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Την επόμενη θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του και στην προεδρία!
Φυσικά υπάρχει και η Ντόρα. Το 40% που έχει κάθε λόγο να το υποβαθμίζει το στενοσυμβούλιο του αρχηγού. Ή να το θεωρεί αμελητέο. Στο βάθος του μυαλού τους υπάρχει η διαγραφή της Ντόρας για να σταλεί μήνυμα προς την κατεύθυνση κυρίως Καραμανλή. Είσαι ο επόμενος Σημίτης λένε οι μουρούτηδες στον πρώην. Οι οποίοι δεν μπορούν καν να φανταστούν ότι θα επιχειρήσει πολύ σύντομα η Ντόρα να θέσει θέμα ηγεσίας. Την θέλουν σιωπηλή και άβουλη γιατί έτσι επιτυγχάνονται ευκολότερα οι στόχοι τους.
Άντε βρε Αντώνη. Καλή επιτυχία σου ευχόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια :