Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Γιατί πέφτει η ΝΔ και χάνει ο αρχηγός Αντώνης;

Τρόμος στη Ρηγίλλης μόλις ακουστεί κάτι για νέο γκάλοπ
Γκαλοποϋστερία και πανικός πιάνει τους στενοσυμβούλους του αρχηγού Αντώνη μόλις προαναγγελθεί ένα ακόμα γκάλοπ. Βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται κατακόρυφα και την απόσταση από το πτωτικά επίσης κινούμενο ΠΑΣΟΚ, διαρκώς να αυξάνεται! Η έκπληξη έρχεται από το ΛΑΟΣ που βλέπει μόνο τα δικά του ποσοστά να αυξάνονται παρά την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ.
Τα σαμαρικά στελέχη μέχρι στιγμής αγωνίζονται πώς να κερδίσουν τις εντυπώσεις όχι στην κοινωνία αλλά στο εσωτερικό της ΝΔ. Έχουν καλλιεργήσει ολόκληρη αντιντορική ιδεολογία μια και θεωρούν ότι μόνο εάν διώξει ο Αντώνης τη Ντόρα από το κόμμα «θα σωθεί ο τόπος» και εξασφαλίζουν και οι ίδιοι ισχυρές θέσεις στο εσωτερικό της Ρηγίλλης! Πώς λοιπόν να προσεγγίσουν την κοινωνία όταν από μόνοι τους διεγείρουν την εσωστρέφεια που διαρκώς καταγγέλλουν;
Στην κορυφή της ΝΔ κυριαρχούν δύο κύριες ομάδες που επίσης ...

... αποτελούνται από υποομάδες!
Οι Καραμανλικοί που κινούνται εναντίον των σαμαρικών. Φυσικά ούτε κουβέντα για Ντορικούς!
Ο ίδιος ο Σαμαράς τελεί εν πλήρει συγχύσει. Πουθενά δεν έχει καταθέσει, μέχρι στιγμής, μια καθαρή και τελείως επεξεργασμένη πρόταση. Τις περισσότερες φορές δεν καταθέτει καν προτάσεις αλλά «αναλύει» με σαχλό τρόπο ποιηματάκια που αρέσουν στο φίλο του, Λαζαρίδη.
Στις ομιλίες του αρχηγού κυριαρχεί ο λαϊκισμός και η ρητορική υπέρβαση γεγονός που μειώνει την οποιαδήποτε πιθανότητα κοινωνικής διείσδυσης του λόγου του.
Η εσωστρέφεια πηγάζει κυρίως από τη απολυταρχική και φοβική στάση των προσωπικών συμβούλων του αρχηγού Αντώνη. Βλέπουν παντού εχθρούς και τρομάζουν στην ιδέα επέκτασης του προεδρικού περιβάλλοντος σε περισσότερο μετριοπαθείς τάσεις της ΝΔ.
Στίγμα στην ρητορεία του Σαμαρά δεν υπάρχει. Υπάρχει αερολογία, ερωτήματα, πολλά «αν» και μικροψυχία. Με τέτοιο «υλικό» μην περιμένει βελτίωση στα ποσοστά του!
Σε κανένα ζήτημα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός ,ο Σαμαράς δεν έχει προτείνει κάτι ουσιαστικό και ελπιδοφόρο. Παντού ήξεις και αφίξεις! Επικαλείται την ελπίδα αόριστα και αφηρημένα (ποιητικά θα λέγαμε!). Οι αντιφάσεις καθιστούν το Σαμαρά τελείως αναξιόπιστο.
Τελικά ποια είναι η άποψη του επιτελείου της Νέας Ρηγίλλης για την πενταετία του Καραμανλή; Θα μας πουν ποτέ; Θα την κάμει την ρήξη με το παρελθόν ο αρχηγός ή θα γίνει του … Βουλγαράκη; Δηλαδή ο Βουλγαράκης και ο Αλογοσκούφης φταίνε που έπεσε η κυβέρνηση της ΝΔ; Καλά κρασιά!
Ειλικρινά ο Αντώνης πιστεύει ότι με αυτούς τους καταθλιπτικούς συμβούλους, θα ….. «πάρει την Πόλη»;
Είναι λογικό το επιτελείο του Αρχηγαντώνη, με τέτοιου επιπέδου αποτυχία, να βλέπει παντού εσωτερικούς «εχθρούς». Εάν δεν υπήρχαν θα τους κατασκεύαζε. Έτσι γίνεται ανεκτικότερη η αποτυχημένη μέχρι στιγμής πορεία τους. Συνήθως οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση, κολακεύουν τον εγωισμό τους με πολλά ψέματα, προς κάθε κατεύθυνση. Είναι σίγουρο ότι οι φοβικές συμπεριφορές οδηγούν σε βέβαιες ήττες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :