Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Διορισμένους επιθυμεί ο Σαμαράς, αντιδρά η Ντόρα

Στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε (ΣτΑ αποφάσισε δηλαδή): "Το παλαιό Πολιτικό Συμβούλιο, θα ονομάζεται πλέον «Εκτελεστική Γραμματεία» και θα απαρτίζεται από 15 μέλη, μαζί με τον Πρόεδρο του Κόμματος. Απ’ αυτά τα 7 θα είναι εκλεγμένα από την Πολιτική Επιτροπή και τα υπόλοιπα 7 θα είναι προσωπικότητες στελέχη του κόμματος, επιλογής και ευθύνης του Προέδρου" (ΣτΑ: διορισμένα δηλαδή).

Η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη δεν άργησε να έρθει από το ίδιο βήμα:
"Τέλος, είτε πολιτικό συμβούλιο, είτε εκτελεστική επιτροπή είτε όπως αλλιώς λεγόταν το ανώτατο πολιτικό όργανο του κόμματος, δεν υπήρξε μία φορά στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας που ο Πρόεδρος να διορίζει τα μέλη του. Βεβαίως ο Πρόεδρος κόμματος να ...

... επιλέγει τους συμβούλους και συνεργάτες του με οποιαδήποτε μορφή, αλλά δεν μπορεί να διολισθήσουμε προς ένα αρχηγικό μέλλον."

ΣτΑ: Η διαφορά νοοτροπίας των δύο στελεχών ήταν και είναι εμφανής: Από την μια η παλαιοκομματική, συγκεντρωτική λογική Σαμαρά, που αποπνέει συντηρητισμό και ανασφάλεια, και από την άλλη η ανοικτή, δημοκρατική λογική Ντόρας, η λογική του πλουραλισμού και της πολυφωνίας.

Η ΝΔ έχει ανοίξει τα πανιά της και πάει όπισθεν ολοταχώς...να δούμε που θα σταματήσει!

/ / atithasos.blogspot / / 

Δεν υπάρχουν σχόλια :