Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ο λα'ι'κισμός έχει διαλύσει τα πάντα

Το πολιτικό σύστημα είναι δέσμιο του λα'ι'κισμού που καλλιεργείται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιδιαίτερα της τηλεόρασης.
Εδώ και 2 μέρες παλεύουν να μας πείσουν πως υπάρχει δρόμος διαφορετικός από αυτόν των επώδυνων μέτρων.Πως αν πληρώσουν οι "λίγοι" όλα μπορούν να αποφευχθούν.Πως οι διεθνείς κερδοσκόποι μας έχουν βάλει στο μάτι και εμείς τους αποκρούουμε με συνεχείς συνεντεύξεις και διαρροές στην Ευρώπη.Πως οι Γερμανοί θα μας ρουφήξουν το άιμα και ο Τρισέ είναι ο παιδονόμος του Ελληνα πρωθυπουργού (χαρακτηριστικό videάκι της δημοφιλέστερης ελληνικής εκπομπής).
Σε αυτό το υγιές πολιτικό περιβάλλον καλούνται οι Έλληνες πολίτες να διαμορφώνουν πολιτική άποψη και κρίση σε σχέση με ότι αφορά τα δημόσια πρόσωπα και τις αποφάσεις τους.Σε αυτό το περιβάλλον της απόλυτης υπερβολής, από την απόλυτη αποθέωση στην απόλυτη απόρριψη (βλέπε Κώστα Καραμανλή) , οι Έλληνες πολίτες εκλέγουν κυβερνήσεις και αρχηγούς κομμάτων.
Το πολιτικό σύστημα μοιάζει με αρένα τηλεοπτικού reality που ....

... ο κόσμος μαζικά επιδοκιμάζει ή μαζικά επίσης δινει το σύνθημα στο δήμιο για το τελειωτικό χτύπημα στο ξαπλωμένο θύμα.
Αυτή τη νοοτροπία έχουμε και για αυτό μας κυβερνούν οι συγκεκριμένοι.
/ Δεξί Χαφ /

Δεν υπάρχουν σχόλια :